Haberler

Belediye Başkanı Selim Sadak'tan iddialı vaat:

Güncelleme:

'Kürtçe, Arapça, Türkçe eğitim verdireceğim'

BDP'nin düzenlediği anadilde eğitim hakkı konulu basın açıklaması etkinliğine katılan Belediye Başkanı Selim Sadak yaptığı konuşmada, Kürtlerin onuru ile yaşadığını ve yaşadığı süre içinde kimseye zarar vermemek için çetin bir mücadele verdiğini söyleyerek önümüzdeki dönemde üç dilli eğitim verme vaadinde bulundu.

Sadak, okul yıllarında kendisine "Türküm, doğruyum, çalışkanım" andının kendisine ve çocuklarına uygulandığını söyleyerek, bunun torunlarına yapılmasını istemediğini kaydetti. Sadak, daha sonra şunları söyledi:

"Beraber yaşayan hakların hiç birisinin efendisi olmamalıdır. İnsanlık bunu istiyor, İslam dini bunu istiyor, demokrasi ve demokrat insanlar bunu istiyor. Bu çocuklarımıza okullarda yapılan andalar yeminler sövenizimdir, ırkçılıktır, Bir ırkı bir diğer ırktan üstün tutmaktır. Bu da bir insanlık suçudur. Evet, söyledim yıllarca bu yemini bana yaptırdılar. Okula giden çocuklarıma da yaptırdılar, ama torunlarıma yaptırmamak için biz alanlarda olacağız yetkililerle her türlü yüzleşeceğiz"

Sadık, gelecekte açacağı okullarda öğrencilerin Arapça, Kürtçe, Türkçe okutacağını vaat ederek yeniden belediye başkanı olsa da olmasa da üç dilli bu okul açacağını söyledi.

Muhabir: M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci / Politika

Selim Sadak Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title