Haberler

Belediye Başkanı Akın'ın Almanya Ziyareti

Belediye Başkanı Cemal Akın, Almanya'daki programını sürdürdüğünü bildirdi.

Belediye Başkanı Cemal Akın, Almanya'daki programını sürdürdüğünü bildirdi.

Akın, yaptığı yazılı açıklamada, Bartın'ın kardeş kenti Almanya'nın Lünen şehri Belediye Başkanı Wilhelm Stodollick'in daveti üzerine 34. Lünsche Mess Festivali'ne katılmak ve çeşitli inceleme ve temaslarda bulunmak üzere 5 Eylül'de Almanya'ya gittiğini anımsattı.

Bartın'a kazandırılacak kent müzesi ile ilgili Lünen Belediyesi Kent Müzesi'nde incelemelerde bulunduğunu ve Müze Müdürü Dr. Wingolf Lennemann'dan müze hakkında bilgiler aldığını ifade eden Akın, şunları kaydetti:

"Kardeş şehir ilişkilerinde temel esas, kardeşliğin tesis edilmesi ve sürdürülmesidir. Lünen'de çok sayıda Türk vatandaşı yaşıyor. Bu vatandaşlarımıza manevi güç vermek amacıyla Lünen ile kardeş şehir olduk. Güçlü bir ülkenin, güçlü bir ilinin, güçlü bir belediyesiyiz. Amacımız, halklar arasındaki kültürel, sosyal, sanatsal ve sportif alanlarda kaynaşmayı sağlamaktır. Bu kardeşlik sevgi, barış ve beraberliği tesis etmiştir. Benzer birçok yönlerimiz var. Bu yönlerimizi birleştirdiğimizde kardeşliğimiz daha da pekişecektir." - Bartın

Kaynak: AA / Yerel

Cemal Akın Almanya Bartın Eylül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title