Haberler

Belediye

Belediye-iş Sendikası İstanbul Şubeleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (ibb) ile Bağlı Şirketlerinden İspark, İston, İsfalt, İsbak, Belbim, Bimtaş ve Kültür A

Belediye-İş Sendikası İstanbul şubeleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile bağlı şirketlerinden İSPARK, İSTON, İSFALT, İSBAK, BELBİM, BİMTAŞ ve Kültür A.Ş ile Zeytinburnu, Gaziosmanpaşa, Sultangazi ve Üsküdar belediyelerinde yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde sonuç alınamamasını protesto ettiler. Taksim Meydanı'nda toplanan Belediye İş Sendikası'nın İstanbul Şube yöneticileri ve üye işçiler, sloganlar eşliğinde Galatasaray Lisesi önüne kadar yürüdü. Grup adına burada basın açıklaması yapan Belediye-İş Sendikası 5 Nolu Şube Başkanı Nihat Altaş, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş'ın, uzlaşmaz tutumu nedeniyle, toplu iş sözleşmelerinin önünün tıkandığını, bu nedenle 13 Temmuz 2010 tarihinde Büyükşehir Belediyesine 'grev kararı' asıldığını belirtti. Ağustos ayının ortalarında fiili grev başlamadan önce kamuoyunu bilgilendirmek istediklerini dile getiren Altaş, bu toplu iş sözleşmesinin tıkanmasında Büyükşehir Belediyesinin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının verdiği toplu sözleşme yetki belgesindeki İSPARK AŞ'yi tanımaması, yüksek okul ve üniversite mezunu işçilerin sendikalı oldukları halde toplu iş sözleşmesinden faydalandırılmaması, asli işleri yapan taşeron firma çalışanlarının sendikaya üye olduğu halde toplu iş sözleşmesinden faydalandırılmaması, Büyükşehir Belediyesine devredilen ilçe ve beldelerdeki çalışanların uğradığı hak kayıpları ile İstanbul'da ilçe belediyeleri dahil en düşük ücretin ödendiği Büyükşehir Belediyesinde ücretlerin iyileştirilmemesinin başlıca etken olduğunu kaydetti.

Altaş, Büyükşehir Belediyesinin, Hak-İş Sendikası ile İETT, Halk Ekmek A.Ş. ve Hamidiye AŞ işçileri için yaptığı toplu iş sözleşmesini basına ve kamuoyuna 'Büyükşehir Belediyesinde toplu iş sözleşmesi bitti' şeklinde verdiğine de işaret ederek, oysa toplu iş sözleşmesi bağıtlanmasını bekleyen 20 bin çalışan bulunduğunu kaydetti.

Tes-İş Sendikasına bağlı İSKİ ve İGDAŞ'ın toplu iş sözleşmelerinin de imzalandığına işaret eden Altaş, her şeye rağmen bu toplu iş sözleşmesini masada bitirmek istediklerini bir kez daha dile getirdiklerini ifade etti.

Altaş, 'Uyarılarımızın dikkate alınmaması halinde 17 Ağustosta greve başlayabiliriz. Masada bitmemesi durumunda İstanbul'da yaşanacak bir grevin olumsuzluklarının bize ait olmayacağının bilinmesini isteriz' dedi.

Türk-İş İstanbul 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak'ın da katıldığı protesto eyleminin ardından, sendikacılar ve işçiler dağıldı.

(BAN-SER-KAK) - İSTANBUL

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title