Haberler

Belçikalıların nükleer santrallere desteği artıyor

Güncelleme:

Belçika'da son dönemde hızla artan elektrik faturaları nedeniyle daha önce yüksek olan nükleer santrallerin kapatılmasını isteyenlerin oranı yüzde 9'a geriledi.

Belçika'da son dönemde hızla artan elektrik faturaları nedeniyle daha önce yüksek olan nükleer santrallerin kapatılmasını isteyenlerin oranı yüzde 9'a geriledi.

Belçika'da halkın nükleer santrallere ilişkin görüşünü tespit etmeye yönelik 2 bin 614 kişiyle yapılan anketin sonuçları yayımlandı.

Buna göre, son dönemde enerji fiyatlarının hızla yükselmesi ülkede nükleer santrallere destek verenlerin oranını yükseltti.

Belçika'da nükleer santrallerin derhal kapatılmasını isteyenlerin oranı yüzde 9'a geriledi.

Söz konusu oran 3 ay önce yapılan benzer çalışmada yüzde 15 seviyesindeydi.

Nükleer santrallerin kapatılmasını isteyenlerin oranı ülkenin Başkent Brüksel Bölgesi'nde yüzde 14, Valonya Bölgesi'nde yüzde 12 ve Flaman Bölgesi'nde yüzde 7 oldu.

Ülkede yeni küçük nükleer reaktörler inşa edilmesine destek de son dönemde artış gösteren doğal gaz fiyatlarının yükselmesiyle artan elektrik faturaları nedeniyle arttı.

Yeni reaktör inşasına destek verenlerin oranı 3 ay önce yüzde 33 seviyesindeyken son ankette bu oran yüzde 43'e tırmandı.

Belçika'da, Hollanda sınırına yakın Doel nükleer santralinde 4 adet, Almanya ve Lüksemburg sınırına yakın Tihange nükleer santralinde de 3 adet olmak üzere toplam 7 reaktör bulunuyor.

Bu reaktörlerin ürettiği elektrik, normal şartlarda ülke ihtiyacının yaklaşık yarısını karşılıyor.

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle artan maliyetler sonucunda nükleer santrallerin kapatılmasına ilişkin politikaların değişmesine neden oldu.

Belçika, iki hafta önce enerji arz sıkıntısı yaşamamak için daha önce 2025 yılında kapatmayı planladığı nükleer güç santrallerinin faaliyet süresini 10 yıl uzatmaya karar vermişti.

Son karar doğrultusunda ülkenin 1985 yılında inşa edilen Doel 4 ve Tihange 3 reaktörlerinin faaliyet süreleri 10 yıl daha uzatılacak. Bu reaktörler 2036'ya kadar çalışmaya devam edecek.

Kaynak: AA / Ekonomi

Togo Cumhuriyeti Belçika Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

18 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 18 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İZMİR'DE YANGIN MI ÇIKTI? İzmir'de ne oldu? İzmir'de nerede yangın çıktı? Resmi Gazete bugün (18 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 18 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title