Haberler

Belçika'lı Bakan Nyets: "Akil Adamlar Komitesinin Amacı Türkiye'nin Önünü Kesmek"

Avrupa Liberal Partileri Başkanı Belçikalı Annemie Neyts, "Sarkozy'nin Ortaya Attığı "Akil Adamlar Komitesi" Fikrinin Amacı Türkiye'nin AB Üyeliğinin Önünü Kesmek" Dedi.

Avrupa Liberal Partileri Başkanı Belçikalı Annemie Neyts, "Sarkozy'nin ortaya attığı "Akil Adamlar Komitesi" fikrinin amacı Türkiye'nin AB üyeliğinin önünü kesmek" dedi.

Belçika'nın Avrupa Liberal Partileri Başkanı ve Belçika'nin AB işlerinden sorumlu Bakanı Annemie Neyts'in daveti üzerine Brüksel'deki Egmont Sarayında kahvaltıda bir araya gelen Finlandiya Başbakanı Matti Vanhanen ve Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen Türkiye'nin AB üyeliğini ve Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin tavrını değerlendirdiler. Yapılan görüşmede Belçikalı Bakan Annemie Neyts, Sarkozy'nin ortaya attığı "Akil Adamlar Komitesi" fikrinin amacının Türkiye'nin AB üyeliğinin önünü kesmek olduğunu söyledi.

Finlandiya Başbakanı Matti Vahhanen ise söz konusu "Düşünce Grubunun" Türkiye'nin üyeliğini bloke edecek bir çalışma içinde olmayacağının garanti altına alındığını belirtti.

Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen son olarak adı "Düşüce Kuruluşu" olarak değiştirilen "Akil Adamlar Komitesi" ne ilişkin olarak "Bu grup bizim düşüncemiz değil. Bu düşünceyi destekleyeceğiz ama aynı anda bizlerde bu konuda kafa yoracağız" diye konuştu.(ANKA)

(OLC/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title