Haberler

Belçika, Erdal'ı Türkiye'de İşlediği Suçlardan Yargılayacak

Belçika'da Yargıtay, Firardaki Terörist Fehriye Erdal'ın Türkiye'de İşlediği Suçlardan Dolayı Belçika'da Yargılanmasına Yeşil Işık Yakan Adli Kararları Onayladı.

Belçika'da Yargıtay, firardaki terörist Fehriye Erdal'ın Türkiye'de işlediği suçlardan dolayı Belçika'da yargılanmasına yeşil ışık yakan adli kararları onayladı.

Gent Mahkemesi, 2005 yılının ekim ayında, Erdal'ın Türkiye'de işlediği suçlardan dolayı Belçika'da yargılanamayacağı yönünde karar almış, bu karar 2006'da Yargıtay tarafından iptal edilmişti.

Kararını farklı bir heyetle geçen mart ayında tekrar gözden geçiren, sanık avukatlarını ve savcılığı haksız bulan Gent Mahkemesi, firardaki teröristin Türkiye'de işlediği suçlardan dolayı Belçika'da yargılanabileceği görüşünü açıklayarak, Erdal dosyasını yeni ve farklı bir aşamaya taşımıştı. Sanık avukatları, bu karar üzerine Yargıtaya başvurmuştu.

Brüksel'de Yargıtay, bugünkü oturumunun ardından Gent Mahkemesinin son kararını onayladı.

Bu durumda terörist Erdal'ın, Türkiye'de işlediği suçlar çerçevesinde Belçika'da yargılanması için uzun bir süreç başlatılacak.

Adli yetkililerden alınan bilgilere göre ilk aşamada, teröristin ilk ele geçirildiği bölge olan Bruges'de bir sorgu hakimi, bu yargılamanın dosyalarını hazırlamakla görevlendirilecek. Türkiye'ye polis, hakim ve savcılardan oluşan heyetler gidecek, Türk adaletiyle işbirliği çerçevesinde yargılama hazırlıkları tamamlanacak.

Belçikalı adli görevliler, Türkiye'de tanıkları dinleyecek, kanıt ve belgeleri inceleyecek.

Firardaki terörist Erdal, bunların ardından o döneme kadar ele geçirilemediği takdirde, Bruges Ceza Mahkemesinde gıyabında yargılanacak.

Sabancı Holding Otomotiv Grubu Başkanı Özdemir Sabancı, Toyota-Sa Genel Müdürü Haluk Görgün ve sekreter Nilgün Hasefe'nin 9 Ocak 1996 tarihinde öldürülmesinin zanlılarından olan terörist Fehriye Erdal, 26 Eylül 1999'da Belçika'da Neşe Yıldırım adına düzenlenen sahte pasaportla yakalanmıştı.

Belçika, Türkiye'nin iade talebini, idam cezasının yasalardaki varlığı nedeniyle reddetmiş ve bu arada teröristin siyasi sığınma başvurusunu da geri çevirmişti.

Erdal, bir yıl kadar hapis yattıktan sonra bir evde gözaltına alınmıştı.

Terörist Erdal, Belçika'da işlediği suçlardan yargılanması çerçevesinde, 28 Şubat 2006'da Bruges Ceza Mahkemesi tarafından 4 yıl hapis cezasına çarptırılmış, ancak bu kararın açıklanmasından iki gün önce "izini kaybettirmişti."

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title