Haberler

Belçika'dan Akülü Tekerlekli Sandalye Geldi, 'Ev Hapsinden' Kurtuldu

Karaman'da 3 Yıl Önce Geçirdiği İş Kazası Sonrası Omiriliği Zedelenen ve 2 Bacağı Kırılınca Yatağa Mahkum Olan 50 Yaşındaki Mustafa Yavuz'a, Belçika Karamanlılar Yardımlaşma Derneği Tarafından Akülü Tekerlekli Sandalye Verildi.

Karaman`da 3 yıl önce geçirdiği iş kazası sonrası omiriliği zedelenen ve 2 bacağı kırılınca yatağa mahkum olan 50 yaşındaki Mustafa Yavuz`a, Belçika Karamanlılar Yardımlaşma Derneği tarafından akülü tekerlekli sandalye verildi.

Yavuz, ``Hayalim sonunda mutluluğa dönüştü. Bana çok istediğim araba hediye edildi. Şimdi yatağımdan kalkacak ve dışarıya çıkarak güneş yüzü göreceğim`` dedi.

Karaman`da Özel Eğitime Muhtaç Aileleri Yardımlaşma ve Koruma Derneği ile Belçika Karamanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği`nin işbirliğinde evinde yatalak, bakıma muhtaç engelliler için akülü tekerlekli sandalye dağıtıldı. 43 akülü aracın dağıtım törenine AKP Karaman Milletvekili Yüksel Çavuşoğlu, Belçika`daki Dernek yetkilisi Mustafa Ünlü, Özel Eğitime Muhtaç Aileleri Koruma Derneği Başkanı Fadimana Okur ve Belediye Başkan Vekili Caner Eker katıldı. 3 yıl önce inşaatta boya yaparken düşünce omirilik zedelenen ve 2 bacağı kırılan 50 yaşındaki Mustafa Yavuz, Çeltek Mahallesi Kuyu Sokak`taki evinde tekerlekli sandalyesine kavuştu. Evde tek başına kalan ve akrabalarının yardımı ile yaşamını sürdüren Mustafa Yavuz, geçirdiği kaza ardından yatağa mahkum olduğunu söyledi.

Tekerlekli arabası olmadığı için dışarı çıkmadığını anlatan Yavuz, şöyle dedi:

``2003 yılı Haziran ayında bir fabrika inşaatında boya yaparken dengemi kayderek düştüm. Sıkıştığım yerden itfaiye erleri çıkarırken kazayla bir kez daha düşürüldüm. Omiriliğim zedelendi, bacaklarım kırıldı. 3 yıldır ne yürüyebiliyor, ne çalışabiliyorum. Yatağa mahkum oldum. Dışarı çıkamadım. Akülü araba alacak kadar da param da yoktu. Hay^alim sonunda mutluluğa dönüştü. Bana çok istediğim araba hediye edildi. Şimdi yatağımdan kalkacak ve dışarıya çıkarak güneş yüzü göreceğim.``

Belçika`daki Dernek yetkilisi Mustafa Ünlü, gerçekten yardıma muhtaç kişileri belirlediklerini belirtirken, Milletvekili Çavuşoğlu ise, bu duyarlı ve anlamlı davranıştan dolayı Belçika`daki derneğe teşekkür etti.

Serdar ÖZGÜR/ KARAMAN, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title