Haberler

Belçika Aktif Girişimciler Federasyonu Üyelerinden Eto'ya Ziyaret

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Yönetim Kurulu Başkanı Harun Karacan, Belçika Aktif Girişimciler (BEDİAD) Federasyonu heyeti ile görüştü.

Toplantıda konuşan Karacan, Belçika'da çok sayıda gurbetçi vatandaşın yaşadığını ve birçok Türk işadamının da bulunduğunu belirterek, geçtiğimiz günlerde TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte Brüksel'de bir dizi görüşme gerçekleştirdiklerini anımsattı.

TOBB Daimi Temsilcisi ve İktisadi Kalkınma Ajansı ile de bazı görüşmeler yaptıklarını ifade eden Karacan, şöyle konuştu:

"Burada faaliyet gösteren Türk İşadamlarımızın şehrimizde de yatırım yapmalarını sağlamak temel önceliklerimiz arasında yer alıyor. Yeni yatırım olanaklarını değerlendirerek ticaret hacmimizi geliştirmeliyiz. AB'deki sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliğimizi geliştirmeye yönelik bir proje hazırlıyoruz. Sizlerin de katkısı bizler için çok önemli. Bugünkü toplantının daha büyük ve güçlü işbirliklerimize vesile olacağı inancındayım. "

BETİAD Başkanı Kenan Sezer ise ETO'nun çalışmalarını yakından takip ettiklerini bildirerek, BETİAD olarak iş birliğine hazır olduklarını ve ortak hareket ederek, hem Belçika'da yaşayan Türk işadamlarına hem de Eskişehir ekonomisine katkı sağlayabilecek çalışmalar yürütülebileceğini kaydetti.

Toplantıya, Meclis Bakanı Metin Güler, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı A. İskender Bayar, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Zeyrek, Süleyman Kutlu, Kerem Can Apaydın, BETİAD Genel Koordinatör Savaş Metin, Sekreter Nuh Kılıç ile Emirdağ Belediye Başkan Yardımcısı Vecdi Yürük katıldı.

- ESKİŞEHİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title