Haberler

Belarus ve Moğolistan'dan Bursa'ya Dostluk Çıkarması

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ ile görüşen Moğolistan'ın ilk Cumhurbaşkanı Punsalmaa Ochirbat ile Belarus Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Igor Bely, Türkiye ile dostluklarının pekişmesini istedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ ile görüşen Moğolistan'ın ilk Cumhurbaşkanı Punsalmaa Ochirbat ile Belarus Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Igor Bely, Türkiye ile dostluklarının pekişmesini istedi.

Moğolistan İlk Cumhurbaşkanı Punsalmaa Ochirbat, Moğolistan Barış ve Dostluk Birliği Başkanı ve Dünya Moğol Birliği Genel Sekreteri Dagva Tsakhilgaan, Türkiye Moğolistan eski Büyükelçisi Panidjunai Khaliun ile Türkiye Fahri Konsolosu Çetin Yıldırım, Bursa Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu'nun eşliğinde Acemler'deki başkanlık makamında Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ ile görüştü. Bursa'da Ekim ayında 5.'si düzenlenecek olan 'Dünya Moğol Kongresi' sebebiyle kente gelerek, ön görüşmelerde bulunduklarını söyleyen Ochirbat, Karadağ'dan Bursa hakkında detaylı bilgiler alarak, Türkiye ile Moğolistan arasındaki ilişkileri geliştirmek istediklerini de sözlerine ekledi. Başkanvekili Karadağ da Türkiye ile Moğolistan'ın tarih boyunca birbirine dost olduğunu hatırlatarak, bu tür anlamlı ziyaretlerin dostlukları daha da pekiştireceğine dikkati çekti.

Öte yandan Başkanvekili Karadağ, Belarus Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Igor Bely, muavin konsolosu Evgeny Nesterenko ile Belarus Cumhuriyeti Bursa Fahri Konsolosu Aybar Uluca ile de bir araya geldi. İstanbul'da birkaç ay önce hizmete açılan Belarus İstanbul Başkonsolosluğu hakkında bilgi veren Başkonsolos Bely, 18 kentin bağlı olduğu başkonsolosluğun ilk ziyaretini Bursa'ya gerçekleştirdiğini söyledi. Bely, Bursa ile Belarus'un Mogliev şehri arasında kardeşlik bağlarının kurulmasını ve ticari ilişkilerin geliştirilmesini önerdi. Başkanvekili Karadağ da Bursa hakkında bilgiler verdiği ziyaretin ardından konuklarına Bursa'ya özgü hediyeler ve çini plaket takdim etti. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Moğolistan Türkiye Karadağ Belarus Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title