Haberler

Belarus'la Tercihli Ticaret Anlaşması

Dış Ticaret Müsteşarı Tuncer Kayalar Başkanlığında 40 İş Adamının Katılımıyla Gerçekleştirilen Ziyaret ve İş Forumunda, İki Ülke Arasında Ticari İlişkilerin En Üst Düzeyde Geliştirilmesine Yönelik Olarak Bir "Tercihli Ticaret Anlaşması" İmzalanması Kararlaştırıldı.

Türkiye ile Belarus arasında ticari ilişkilerin en üst düzeyde geliştirilmesine yönelik olarak bir "tercihli ticaret anlaşması" imzalanması kararlaştırıldı.

Bu yöndeki karar, Dış Ticaret Müsteşarı Tuncer Kayalar başkanlığında, 40 iş adamının 9-12 Temmuz'da Belarus'a gerçekleştirilen ziyaret ve gerçekleştirilen iş forumu toplantısında alındı.

Dış Ticaret Müsteşarlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Kayalar, ziyaret sırasında Belarus Başbakan Birinci Yardımcısı Vladimir Semaşko, Dışişleri Bakanı ve KEK Eşbaşkanı Sergey martino ve Minsk belediye Başkanı Mihail Pavlov ile görüşmelerde bulundu. İkili görüşmeler sonucunda Türkiye ile Belarus arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi kararlaştırıldı ve bu kapsamda iki ülke arasında bir tercihli ticaret anlaşması imzalanmasına karar verildi.

Görüşmelerde, müteahhitlik alanındaki işbirliğine özel önem verildi. Belarus tarafı Türk müteahhitlik sektörünün dünya genelinde kaydettiği başarılı gelişmelere işaret etti. Belarus Başbakan Birinci Yardımcısı, ülkesinin yıllık 10 milyon metreküp düzeyinde konut inşa planı içinde olduğu ve bu çerçevede, Türk firmalarının geliştirilecek projelere etkin katılımlarının sağlanması amacıyla her türlü desteğin sağlanacağını açıkladı.

Görüşmelerde gündeme gelen diğer bir konu ise ortak yatırım ve lojistik projeleri geliştirilmesi oldu.

Belarus ile ticari ve ekonomik işbirliğinin önümüzdeki aylarda yapılması planlanan Karma Ekonomik Komisyon toplantısı ve 2009-2010 yıllarına ilişkin olarak hazırlanacak. (ANKA)

(ES/NB/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title