Haberler

Beko Erkekler Basketbol Ligi

Beko Basketbol Ligi 4. Haftasında Oynanan Derbi Müsabakasında Beşiktaş Cola Turka, Efes Pilsen'i 74-65 Mağlup Etti.

Beko Basketbol Ligi 4. Haftasında oynanan derbi müsabakasında Beşiktaş Cola Turka, Efes Pilsen`i 74-65 mağlup etti.

Akatlar Spor Salonu`nda oynanan karşılaşmaya Beşiktaş Cola Turka Ostojic`in pota altında bulduğu sayılarla başladı ve ilk dakikayı 7-2 üstün geçti. Bu dakikadan Cenk Akyol`un dış atışlardan bulduğu sayılarla farkı azaltmaya çalışan Efes Pilsen pota altında da Ermal Kurtoğlu ile sayılar buldu. Rakibinin bulduğu sayılara Reese, Ostojic ve Cevher Özen`le karşılık veren siyah beyazlılar ilk periyodu 15-13 önde geçti.

Karşılaşmanın ikinci periyoduna sert savunmaanlayışı ile başlayan Efes Pilsen rakibini top kayıplarına zorladı ve Beşiktaş ColaTurka`nın periyodun hemen başında yaptığı üst üste top kayıplarını iyi değerlendirerek 18-17 öne geçti. Maçta ilk kez ikinci periyodun başlarında öne geçn mavi beyazlı ekip Cenk Akyol`un kaydettiği üçlüklerle bir ara farkı 7sayıya kadar çıkarsa da ev sahibi Beşiktaş Cola Turka periyodun sonlarına doğru bulduğu sayılarla yeniden rakibini yakaladı ve 1 dakika kala Brooks Sales`in serbest atışlardan kazandırdığı sayılarla devreyi 29-27 önde kapattı.

Karşılaşmanın ikinci yarısına çok iyi başlayan ev sahibi Beşiktaş Cola Turka, Aubrey Reese ile bulduğu üçlüklerle farkı bir anda arttırarak üçüncü periyodun son 6 dakikasına 38-30 önde girdi. Beşiktaş Cola Turka`nın hızlı oyunu karşısında bocalayan Efes Pilsen ise Marcus Haislip ve Nikola Prkacin ile yakaladığı fırsatları değerlendiremedi. Genç oyuncusu Arın Soğancıoğlu`nun kaydettiği üçlük basket ile son 5 dakikayı 41-30 önde giren siyah beyazlılar daha pota altında yaptığı savunma ile de rakibine sayı şansı vermedi. Hücumda da savunmada da çok kötü bir performans sergileyen EfesPilsen, bu kötü oyunu üzerinden atamazken Beşiktaş Cola Turka hem pota altında hem de dışardan bulduğu sayılarla farkı arttırmaya devam etti ve son 2 dakikaya Erkan Veyseloğlu`nun üçlüğü ile 49-32 önde girdi. Efes Pilsen 3.periyotta sergilediği kötü oyununa serbest atışlarda da devam etti ve birçok serbest atıştan yararlanamadı. 3. periyotta ilk yarıdakinden çok daha farklı bir oyun sergileyen Beşiktaş ColaTurka ise dış atışlardaki yüksek yüzdesini skora yansıttı ve son 30 saniyeye 52-36 önde girdi ve üçüncü periyot Barış Özcan`ın kaydettiği sayı ile 54-36 sona erdi.

Maçın final periyoduna ise her iki takım da temkinli başladı. İlk dakika sayı kaydedilmeden geçilirken, salondaki sayı sessizliğini Cenk Akyol`un basketi bozdu (54-38) Beşiktaş Cola Turka`nın açtığı skor farkını dışardan bulacağı sayılarla azaltmayı hedefleyen EfesPilsen, düşük şut yüzdesini sürdürünce son 6 dakikaya Beşiktaş Cola Turka`nın 56-42`lik üstünlüğü ile girildi. Bu dakikadan sonra savunmasını biraz daha sertleştiren Efes Pilsen rakibine sayı şansı vermezken Nicholas ile üçlük bularak skoru 56-45`e getirse de Beşiktaş Cola Turka gecikmeden buna Cevher Özen`in üst üste üçlükleriyle cevap verdi ve yeniden farkı çift haneli sayılara taşıdı (62-49) Beşiktaş colaTurka`nın sayılarına sayı ile cevap veren Efes Pilsen, rakibinin bulduğu sayılara engel olamadı ve istediği gibi farkı azaltamadı ve son iki dakikaya Beşiktaş Cola Turka 64-55 önde girdi. Karşılaşmanın son dakikası içinde Reese ile Serbest atışları sayıya çeviremeyen Beşiktaş Cola Turka buna rağmen sahadan 74-65 galip ayrıldı.

SALON: Atatürk Spor Salonu

HAKEMLER: Recep Ankaralı, Zafer Yılmaz, Uğur Özen

BEŞİKTAŞ COLA TURKA: Reese 23, Erkan 9, Barış, Cevher 14, Ostojic 4, Arda 3, Thomas, Barış Özcan 16, Arın 3, Eren, Sales 2, Derya

EFES PİLSEN: Nicholas 15, Ermal 10, Barış Ermiş, Bora, Prkacin, Cenk 15, Emre, Cüneyt, Kerem 6, Haislip 3, Barış Hersek, Jenkins 8

1. PERİYOT: 13-15

DEVRE: 29-27

3. PERİYOT: 54-36

5 FAUL: 39.15 Prkacin (Efes Pilsen)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title