Haberler

Beko Basketbol Ligi Play Off Finali

- Galatasaray Medical Park: 80 - Banvit : 66

Sarı-kırmızılı takım, final serisinde 2-0 öne geçti

Beko Basketbol Ligi play-off final serisi ikinci maçında Galatasaray Medical Park, Banvit'i 80-66 yenerek 2-0 öne geçti.

İki takımın da kontrollü başladığı karşılaşmada Banvit, Davis ile sayı üretirken, Galatasaray Medical Park, Gordon ve Furkan ile karşılık verdi ve 8. dakikaya 15-13 üstün girdi. Ndong'un oyuna dahil olmasıyla hem savunmada hem de hücumda daha etkili bir mücadele ortaya koyan sarı-kırmızılı takım, ilk periyodu 21-17 üstün geçti.

İkinci periyodun hemen başında sakatlığı nükseden Ndnog ile sakatlık geçiren Macvan'ın kenara gitmesiyle sıkıntı yaşayan Galatasaray Medical Park ilk dakikalarda skor bulmakta zorlanırken, Banvit ise yaptığı hücumlardan verim alamadı. Daha sonra Arroyo'nun liderliğinde baskılı bir oyun sergileyen sarı-kırmızılı ekip, pota altında Ersin, dış atışlarda da Cenk ve Ender'in basketleriyle 18. dakikada farkı 11 sayıya (38-27) çıkardı. Banvit, periyodun sonlarına doğru Serkan ve Lucas ile bulduğu basketlerle farkı hızla eritirken, Galatasaray Medical Park soyunda odasına da 42-40 önde gitti.

Karşılaşmanın ikinci yarısına Serkan'ın üç sayılık basketiyle başlayan Banvit, 21. dakikada skoru 43-43 olarak eşitledi. Galatasaray Medical Park'ta sahne alan Markoishvilli, dış atışlarda rakip potayı adeta basket yağmuruna tuttu. Gürcü oyuncu üst üste 4 üçlük basket kaydederek, takımının 28. dakikada farkı 15 sayıya (64-49) çıkarmasını sağladı. Baskı karşısında oyun disiplini bozulan Banvit karşısında Furkan ile skor bulmaya devam eden Galatasaray Medical Park, son periyoda da 68-51 önde girdi.

Son çeyreğe 9-2'lik seriyle başlayan Banvit, 34. dakikada farkı 10 sayıya (70-60) indirdi. Galatasaray Medical Park, Furkan, Arroyo ve Gordon'un basketleriyle tekrar kontrolü eline alarak rakibinin farkı daha fazla kapamasına izin vermedi. Sarı-kırmızılı takım, karşılaşmadan 80-66 galip ayrılarak seride 2-0 öne geçti. - İstanbul

Kaynak: AA / Spor

Galatasaray Banvit Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title