Haberler

Beko Basketbol Ligi

BEKO Basketbol Ligi'nde mücadele eden Banvit Basketbol Kulübü'nün genel menajeri Turgay Çataloluk, bazı oyuncuları kasten oynatmayarak ligin dengesini bozdukları yönünde yakışıksız dedikodular üretildiğini belirterek, 'Biz bu çirkin dedikoduları çıkaranları ve hangi amaçla böyle davrandıklarını gayet iyi biliyoruz ve ciddiye almıyoruz' dedi.

Çataloluk, yazılı açıklamasında, Banvit hakkında son günlerde çirkin dedikodular üretildiğini, bu nedenle bir açıklama yapmayı gerekli gördüğünü belirtti. Ligdeki son iki maçlarını, Bornova Belediyesi ve OYAK Renault'ya karşı oynadıklarını ve kaybettiklerini anımsatan Çataloluk, şunları kaydetti:

'Öncelikle rakiplerimizi performanslarından ötürü kutluyorum. Bu maçların üzerine, basketbol kamuoyunda play-off'a hazırlanmak istediğimiz ve bu nedenle de bazı oyuncularımızı kasten oynatmayarak ligin dengesini bozduğumuz gibi yakışıksız dedikodular üretilmiştir. Açıkçası, biz bu çirkin dedikoduları çıkaranları ve hangi amaçla böyle davrandıklarını gayet iyi biliyoruz ve ciddiye almıyoruz.'

Çataloluk, buna karşılık basketbol kamuoyunun, takım ile ilgili bazı detayları bilmesinde fayda olduğuna inandıklarını ifade ederek, şu bilgileri verdi:

'Sporcularımızdan Barış Ermiş ve Keith Simmons, Aliağa Petkim maçında sakatlandı ve o maçı tamamlayamadılar. Bu yüzden ikisini de Bornova Belediyesi maçında oynatamadık. Tedavilerine devam edildi ve Barış Ermiş yüzde 100 hazır olmamasına rağmen, Oyak Renault maçında sahada yer aldı. Keith Simmons'u da Kepez Belediyesi maçına yetiştirmeye çalışıyoruz. İlk beş oyuncularımızdan ikisinin sakatlıkları devam ederken, Oyak Renault maçının 3. periyodunda o ana kadar 18 sayılık katkı yapan Barış Özcan'ın kolu da talihsiz bir şekilde kırıldı ve sporcumuz sezonu kapattı. Sonuçta biz 10-15 milyon dolarlık bütçeye sahip bir takım değiliz. Dolayısıyla arka arkaya gelen tüm bu sakatlıklar takımımızın ritmini olumsuz yönde etkilediği gibi rotasyonumuzu da daralttı.'

Turgay Çataloluk, çok kritik olan ligin son maçlarında oynatmak ve dengeleri bozmamak için var güçleriyle sakat oyuncularını iyileştirmeye çalıştıklarını vurgulayarak, 'Ama böyle bir ortamda bu dedikoduları üretenler, başka takımları takip edeceklerine, öncelikle özeleştiri yapıp kendi sezon performanslarını değerlendirmelidirler' görüşüne yer verdi.

(HLK-MTE) - BURSA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title