Haberler

Beko Basketbol Ligi

Tofaş Basketbol Kulübü Başkanı Efe Aydan ve Tofaşlı Basketbolcular, Bir Kolejde Düzenlenen Panele Katıldı

Tofaş Basketbol Kulübü Başkanı Efe Aydan ve Tofaşlı basketbolcular, bir kolejde düzenlenen panele katıldı. Kulüp başkanı Aydan, 'Spor ve Basketbol' konulu panelde, takım ruhunun başarıya katkısının büyük olduğunu, öncelikli olarak takım olmak gerektiğini söyledi. Yeni kurulmuş bir ekip olduklarını, oyuncuların birbirlerini yeni tanıdıklarını ifade eden Aydan, 'İç sahada daha iyi oynuyoruz' dedi. Aydan, takım sporlarının özellikle basketbolun gelişiminde büyük katkısı olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

'Eğitimi bireysel olarak alıyorsunuz. Takım sporları böyle değil. Paylaşımcı olmak zorundasınız. Sporun gelişime katkısı büyük. Basketbolun paylaşıma daha fazla katkısı var. İleride başarılı olmak için mutlaka bir takım sporuyla uğraşmalısınız. Eğitim hayatında spor yapanların başarısı yapmayanlara oranla 4 kat fazla. Bireysel olarak hareket edenlerin gelecekte de başarısı olmaz. Hep birilerinden destek isterler.'

Play-Off hedeflerinin devam ettiğine de değinen Aydan, 'Henüz kaybedilmiş bir şey yok. Rakiplerimiz de kayıplar veriyor. Bizler bu kayıplarda kazanarak yukarı çıkışımızı sürdürmek istiyoruz. Bu hedefimizi takım olarak sonuna kadar kovalayacağız' dedi.

Takım kaptanı Can Altıntığ da sezonun ilk yarısında zorlu maçlar oynadıklarını anımsatarak, 'Seyirci avantajımızın olmaması ve takımın yeni kurulması etkilerden bazıları. İkinci yarıda bu sıkıntıyı da aşarak deplasmanda alacağımız galibiyetlerle yükselişe geçmek istiyoruz' diye konuştu.

Altıntığ, 'Basketbol yorucu bir spor mu' sorusuna ise 'Bazı araştırmalara göre birinci sırada yorucu, bazılarına göre ikinci sırada. Benim görüşüm birinci sırada. Antrenman ve maç sırasında sürekli hücumda ve savunmada hareket halindesiniz. Bu da size durma ya da oyunu ağırlaştırma fırsatı vermiyor' diye cevapladı.

Oyunculardan Fırat Töz de basketbolun bir takım oyunu olduğuna dikkati çekerek, 'Sadece sayı atmak yeterli olmuyor. Ribaunt almak da önemli. Takım olarak tüm oyuncular sayı üretmekle birlikte basketbolda yapılması gereken diğer sayı engelleyici çalışmaları da yapıyoruz. Takımda tüm oyuncular ribaunt aldıkları için yüzdemiz yüksek' dedi.

Sporun özel yaşama etkilerinin nasıl olduğu yönündeki soruyu ise oyunculardan Can Özcan, yanıtladı. Özcan, şunları söyledi: 'Spor yapmak, basketbol oynamak fedakarlık gerektiren bir iş. Haftanın beş günü yoğun tempoda maçın önemi ve lig durumuna göre çalışmalar yapıyorsunuz. Bunu aksatmadan yapmak önemli. Bir gün maç yaparken bir gün dinleniyorsunuz. Başarı için özel yaşamdan da fedakarlık yapmalısınız.'

(ÖE-HLK-SÇ) - BURSA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title