Haberler

Beklenen kar gelmeyince çareyi suni karda buldular

Güncelleme:

Ardahan'da bu yıl yeterli yağış olmaması nedeniyle sezonu açamayan Yalnızçam Kayak Merkezi'nde yapay kar üretilmeye başlandı.

Son yıllarda yeni yapılan altyapı çalışmaları ve tesislerle kış turizminde adını duyurmaya başlayan kayak merkezi, bu yıl yeterli kar yağışının yaşanmaması nedeniyle sezonu açamadı.

Vatandaşların yarıyıl tatilinde kayak merkezinde zaman geçirebilmesi ve kayak yarışlarına ev sahipliği yapabilmek için harekete geçen Ardahan Valiliği, Erzurum Büyükşehir Belediyesinden gönderilen iki yapay kar üretim makinesiyle çalışma başlattı.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 10 dereceye düştüğü kentte pistler, üretilen suni karla doldurulup sezona hazır hale getiriliyor.

Öğrenciler tatillerini kayak merkezinde değerlendirecek

Ardahan Valisi Mustafa Masatlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ardahanlı kayakseverleri en kısa sürede kara kavuşturmak istediklerini ifade etti.

Erzurum'dan getirilen makineleriyle Yalnızçam'da suni kar ürettiklerini anlatan Masatlı, "Amacımız en kısa sürede sezonu açmak çünkü bu yıl şansız bir dönem oldu. Beklenen kar yağmadı. Biz de böyle bir çözüm bulduk. Her alanda olduğu gibi bu alanda da amacımız vatandaşımıza hizmet etmek. Öğrencilerimiz tatile girdi, haklı olarak değerlendirmek isteyecekler. Onlar için en ideal yer de Yalnızçam'dır. Bizde buna altyapı oluşturmak istedik." diye konuştu.

Hafta sonu sezonun tamamen açılması planlanıyor

Yalnızçam Kayak Merkezi İşletme Müdürü Hükümdar Baydar da sezonu en kısa sürede açmayı planladıklarını; yapay kar üretimine ağırlık verildiğini söyledi.

Şanssız bir dönem yaşadıklarını, yapay kar ile bunun giderileceğini anlatan Baydar, şunları kaydetti:

"Şu an üretimine başladığımız karla ivedi bir şeklide sezonu açacağız. Burada üretilen karın, daha sonra uygun olan alanlara, yani pistlere dağıtımı gerçekleşecek. Şu an çalışmamız gayet verimli bir şekilde sürüyor.Tabii ki kar geç de olsa yağacak ancak bizim bu yaptığımız yağacak olan kara altyapı. Buna takviye yağacak kar ise bölgeyi daha da hareketlendirecektir. Hafta sonu ise sezonu tamamen açıp özellikle tatili değerlendirmek isteyen öğrenciler için güzel bir ortam oluşturmak istiyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Kayak Merkezi Erzurum Ardahan Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title