Haberler

Bekaret Sahnesiyle Tepki Çeken Zalim İstanbul'a RTÜK'ten Para Cezası

Güncelleme:

Kanal D'de yayın hayatına adım atan ve ilk bölümlerinde ekrana gelen bekaret sahnesiyle tepki çeken Zalim İstanbul dizisine RTÜK'ten ceza geldi. Diziye sağlık çalışanlarına yönelik olumsuz sözler sarf edildiği gerekçesiyle para cezası verildi.

Kanal D'nin sevilen dizisi Zalim İstanbul 'a RTÜK'ten para cezası geldi. Türk Tabipler Birliği'nin şikayeti sonrası RTÜK, sağlık çalışanlarına yönelik olumsuz sözler sarf edilen Kanal D'deki Zalim İstanbul dizisine idari para cezası kesti. Dizinin 1 Nisan'daki bölümünde, doktorlara yönelik şiddeti özendirici ifadeler yer alıyordu.

"BAŞLATMA HASTANENDEN"

Dizinin 1 Nisan tarihinde yayınlanan bölümünde, Agah isimli karakter, yeğeninin doktoruyla yaptığı telefon görüşmesinde şu ifadeleri kullanıyordu: "Günden güne kötüleşiyor doktor… Beklenen tabloymuş! Ne konuşuyorsun sen bana? Bu çocuk bir haftadır iki kelime etmedi be! Başlatma hastahanenden… Ben sanki nereye götüreceğimi bilmiyorum değil mi? En iyisi olduğun için sana getirdik… Delik deşik edip hiçbir şey bulamayıp gönderiyorsunuz… Bana bak! Ya adam gibi bu çocuğu tedavi edersin ya da tıpış tıpış bineceksin! Sabah kapımdasın! Yoksa seni de hastaneni de başhekimliğini de yakarım!" sözlerini sarf etti.

Bekaret Sahnesiyle Tepki Çeken Zalim İstanbul'a RTÜK'ten Para Cezası

"ŞİDDETE ÖZENDİRİCİ YAYIN YAPILAMAZ"

TTB Merkez Konseyi, 9 Nisan 2019 tarihinde RTÜK'e başvurarak, söz konusu dizide yer alan hekime ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddet sahnelerinin 6112 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un 8/1 maddesinin "şiddeti özendirici veya kanıksatıcı yayın yapılamaz" şeklindeki (ş) bendine aykırı olduğu vurgulanmıştı.

Bekaret Sahnesiyle Tepki Çeken Zalim İstanbul'a RTÜK'ten Para Cezası

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Türk Tabipler Birliği İstanbul Kanal D Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (36)

Adınızı Yazın:

AŞK SAHNELERİ KALDIRILSIN İLK ÖNCE BURASI MÜSLÜMAN DEVLETİ YAKIŞMAZ

30
20
yanıtYanıtla
X:

SİLAHLARIN HAVADA UÇTU DİZİLER SİNEK VURUR GİBİ ADAM ÖLDÜRÜLEN DİZİLER İYİ ÖRNEKMİ TEŞKİL EDİYOR ACABA. BU DİZİDE AHLAKSIZLIK PEŞİNDE

36
0
yanıtYanıtla
X:

adanalı olduğunu yazmana gerek yok zaten uslubunla belli ediyorsun. ulan ne demek terbiyesiz. devlet ve dinden bahseden mi oldu. bu arada laiklikten bahsetmeye çalışmıssın ama ondanda haberin olduğunu sanmıyorum.

yanıt3
yanıt1
ASLI:

ZORLAMI İZLETİYORLAR LAN SİZE DİZİYİ BEĞENMİYORSAN İZLEME LAN. AMA BURASI İRAN DEĞİL ARABİSTAN DEĞİL KATI ŞERİAT KURALLARI İSTİYORSANIZ GİDİN İRANA ARABİSTANA YAŞAYIN. BURASI ÖZGÜR VE LAİK TÜRKİYE CUMHURİYETİ. İSTEYEN İSTEDİĞİ DİNİ YAŞASIN AMA DİN HERKEZİN YAŞAMINA KARIŞAMAZ.

2
27
yanıtYanıtla
Rahmet:

Birisi şuna Edep ya hu desin.

yanıt5
yanıt5
****:

İLLA CEHENNEM İSTİYORUM DİYORSUN

yanıt1
yanıt3
Burak:

Hac Suresi, 3. ayet: İnsanlardan kimi, Allah hakkında bilgisi olmaksızın tartışır durur ve her azgın-kaypak şeytanın peşine düşer. Allah kurtarsin bacım

yanıt0
yanıt1
Rahmet:

Türk kadınları ve kızları bu tür rezaletler karşısında sessiz kalmamalı. İffe hepimize lazım. RTÜK böyle rezaletler karşısında sessiz kalmamalı gerekirse kanalı kapatmalı.

16
2
yanıtYanıtla
cezalandırıcı:

toplumu sürekle ahlaki çöküntüye götürüyorsunuz, her dizide bir aşk acısı, aldatma, ihtiras. , genç nesli sürekli farklı alanlara özendirme. bir bakın tarihinize biz bu muyuz?

15
1
yanıtYanıtla
veyseel:

peki yasaklıyarak çok mu ahlak sağlanıyo toplumda

yanıt2
yanıt2
Tüm 36 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title