Haberler

Behiç Aşçı İçin 0 Rh (+) Kan Aranıyor

Adalet Bakanlığı'nın F Tipi Cezaevlerinde Yaptığı Uygulama Değişikliğinin Ardından, 293 Gündür Sürdürdüğü Ölüm Orucunu Bırakan ve Çapa Tıp Fakültesi'nde Tedavi Altına Alınan Avukat Behiç Aşçı İçin İçin 0 Rh (+) Kan Arandığı Öğrenildi.

Adalet Bakanlığı'nın F tipi cezaevlerinde yaptığı uygulama değişikliğinin ardından, 293 gündür sürdürdüğü ölüm orucunu bırakan ve Çapa Tıp Fakültesi'nde tedavi altına alınan Avukat Behiç Aşçı için için 0 Rh (+) kan arandığı öğrenildi. Kan vermek isteyenlerin Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne başvurabileceği veya 0212 212 44 21 nolu telefonu arayarak kan ihtiyacı ile ilgili bilgi alabileceği bildirildi.

TTB BAŞKANI GÜRSOY: "KRİTİK DURUM SÜRÜYOR"

Öte yandan, ANKA'ya açıklama yapan Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy, Aşçı'nın kan değerlerinin son derece düşük olduğunu söyledi. Aşçı'nın anemi (kansızlık) ile karşı karşıya olduğunu ifade eden Gürsoy, bu durumun giderilmesi için kan transferine ihtiyaç olduğunu vurguladı. Gürsoy, Aşçı'nın bilincinin açık olduğunu ve etrafındakilerle iletişim kurabildiğini belirterek, "Durumundan dolay hafif uyku eğilimi var. Tedavinin başlamış olmasının hayati tehlikeyi önleyeceğini umuyoruz. Ancak kritik durum hala sürüyor" diye konuştu. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title