Haberler

Bedensel Engelliler Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonası Sona Erdi

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından organize edilen Türkiye Bedensel Engelliler Bilek Güreşi Şampiyonası Karabük’te yapıldı.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından organize edilen Türkiye Bedensel Engelliler Bilek Güreşi Şampiyonası Karabük'te yapıldı.

Karabük Merkez Spor Salonu'nda sabah saatlerinde başlayan şampiyonaya İstanbul, Ankara, Eskişehir, Kocaeli, Gaziantep, Çankırı, Çanakkale, Amasya, Zonguldak, Şanlıurfa, Karabük, Samsun, Adana, Ordu, Hatay, Konya, Kilis ve Kırklareli illerinden 108 sporcu katıldı. Oturarak ve ayakta olmak üzere sağ ve sol kol kategorileri üzerinden yapılan yarışlarda engelli sporcular bileklerinin güçlerini sergiledi.

Yapılan yarışlar sonrası büyük bayanlarda sağ ve sol kol 65 kilogramda Cihan Durak, 65 + kilogramda Zeynep Yılmaz ve Şadime Yıldız, 65 kilogramda Yüksel Akçura birinci oldu. Genç erkekler sağ kol 55 kilogramda Fartih Kamuz, 55 + kilogramda Onur Demirel, birinciliği elde etti. Oturarak büyük erkekler sağ ve sol kolda 55 kilogramda Mehmet Kaya, 65 kilogramda Gökhan Seven, 75 kilogramda Yılmaz Faziloğulları, 75 + kilogramda Ümit Burunlar ve Olcay Avşar (sağ kol) birinciliği elde etti. Ayakta büyük erkekler sağ ve sol kolda 60 kilogramda Mustafa Karadağ, Emin Berat Kocakaya (sağ kol), 70 kilogramda Kenan Eroğlu, 80 kilogramda Murat Cırık, Yasin Urhun (sağ kol), 90 kilogramda Ömer Aydın, 90 + kilogramda Celali Bulut, Süreyya Ayçe (sağ kol) birinci oldu. Dereceye girenlere madalyaları verildi.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Taner Canyurt, dünya ve Avrupa şampiyonu olmuş sporcuların bu mücadelesinde başarılı olanların milli takıma seçileceğine söyledi.

Seyircilerin şampiyonaya gelmemesinden yakınan Canyurt, "Oysa ki burada kendi engellerini unutup, bir takım şeyleri başarmak üzere emek sarf eden gençlerimiz, çocuklarımız var. Karabük'te çok sayıda engelli arkadaşlarımız olmasına rağmen onlar dahi bu maçları izlemeye gelmedi. Burada verilen emeğin hakkını seyirci verirdi ama olmadı. Bunu aşacağız" dedi. - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Karabük Merkez İstanbul Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title