Haberler

Son dakika... BEDENSEL ENGELLİ ZELİHA, TENİSTE DÜNYA SIRALAMASINDA 17'NCİLİĞE YÜKSELDİ

Güncelleme:

Son dakika habere göre ŞIRNAK'ta yaşayan bedensel engelli Zeliha Aksak (15), bir yıl önce başladığı tekerlekli sandalyeli teniste, uluslararası turnuvalarda elde ettiği başarıyla dünya sıralamasında 17'nciliğe yükseldi.

ŞIRNAK'ta yaşayan bedensel engelli Zeliha Aksak (15), bir yıl önce başladığı tekerlekli sandalyeli teniste, uluslararası turnuvalarda elde ettiği başarıyla dünya sıralamasında 17'nciliğe yükseldi.

Fatih Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Zeliha Aksak'ın hayatı, okuluna gelen Şırnak Tenis Spor Kulübü Antrenörü Hüseyin Buğa sayesinde değişti. Kaymakam Çeşmesi köyünde yaşayan bedensel engelli Zeliha Aksak, bir yıl önce başladığı tekerlekli sandalyeli teniste, 5 uluslararası turnuvaya katılma başarısı gösterdi.

TÜRKİYE ADAY MİLLİ TAKIM KADROSUNDA

Turnuvalarda elde ettiği başarıyla Türkiye Juniorlar Kategorisi'nde 3'üncü sıraya yükselen Zeliha Aksak, Türkiye Aday Milli Takım kadrosuna girmeyi başardı. Dünya Juniorlar Kategorisi'nde ise 170'inci sıradan, 1,5 yıl içerisinde 17'nci sıraya yükselen Aksak, tam kapanma sürecinde evin içinde antrenmanlarına devam ediyor. 10 metrekarelik bir odada antrenman yapan ve plastik sandalye üzerinde duvar ile tenis oynayan Aksak'ın hedefi, daha iyi yerlere gelebilmek.

EVİN BİR ODASINDA ANTRENMAN YAPIYOR

Başarısıyla takdir toplayan Zeliha Aksak, Doğuştan bir bacağım kısa. Tenis antrenörü Hüseyin Buğa hocam beni görmüş, okul müdürüm ile görüşmüş. O da benimle konuşup ikna etti. O şekilde başladım tenise. Tenise başlayacağım aklıma gelmezdi. Ben önceden de spor yapıyordum. Ama hiç tenis oynamadım. Egzersiz yapıyordum. İlk başladığım günden beri bu başarıyı elde edeceğime inanıyordum. Çünkü istersem, yapabileceğime inanıyordum. Toplamda 5 turnuvaya katıldım. Turnuvalar için maddi destek lazım. Maddi destek bulabilirsem, elimden geldiğince tüm turnuvalara katılırım. Turnuvalara en iyi şekilde hazırlanıyorum. Şehir merkezine antrenmana giderken zorlanıyorum. Köyden otostop yaparak merkeze gidiyorum. Eve dönerken de otostop ile geliyorum dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Şırnak Tenis Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne? Nihal Candan tutuklandı mı? Nihal Candan neden tutuklandı, suçu ne? Brighton Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Manchester City maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Ali Erbaş Arapça biliyor mu, Fransızca biliyor mu? Azem ne demek? Azem anlamı ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title