Haberler

Bebka Anadolu Animasyon ve Dijital İşler Festivali Eskişehir'de Gerçekleşecek

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından, Eskişehir Valiliği koordinasyonunda, 2’nci Anadolu Animasyon ve Dijital İşler Festivali bu yıl 10-11 Mayıs tarihlerinde Eskişehir’de gerçekleştirilecek.

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından, Eskişehir Valiliği koordinasyonunda, 2'nci Anadolu Animasyon ve Dijital İşler Festivali bu yıl 10-11 Mayıs tarihlerinde Eskişehir'de gerçekleştirilecek.

Türk ve yabancı tasarımcılar, sektör duayenleri, yapımcı ve yönetmenler genç yeteneklerle birikimlerini paylaşacak. Festivalde çeşitli atölye çalışmaları, film gösterimleri, canlı çizim şovları, poster yapım aktiviteleri yer alırken, öğrencilerin de profesyonellerle buluşarak portfolyo görüşmeleri yapılacak.

Festival programı hakkında bilgi veren BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci, "Etkinlik alanı içinde birçok ilden animasyon ve diğer ilgili sektörlerden firmalar bir araya gelip iletişim ağı oluşturabilecekler. Dijital işler ekonomisi, dijital sektörlerde animasyon ve son trendler, sanal gerçeklik ve uygulamaları, artırılmış gerçeklik, savunma sanayi, havacılık ve uzay, mimari gibi yüksek teknolojili sektörlerde animasyon, oyun, reklam ve görsel efektlerde ve medyada animasyon uygulamaları ilgi çekecek konular arasında" dedi.

Değirmenci, "Yüksek teknolojili sektörlerde bir iletişim aracı olarak animasyon, reklamcılık sektöründe animasyon karakterlerin iletişimde başarısı, Uluslararası pazarda animasyon sekto"ru" özelinde pazarlama, animasyon dünyasında son trendler başlıkları altında panellerimiz, oyunlarda bas¸arılıgo"rsel tasarım gelis¸tirme metotları konusunda da konferans yapılacak. Bunun yanı sıra Cemre Özkurt - 2004 Oscar Adayı Kısa Animasyon Film GopherBrokeFuayeliGo"sterimi, Fırıldak Ailesi Orta Dünya ve Kötü Kedi Şerafettin animasyon filmlerinin gösterimi yer alacak" diye konuştu.

2'nci Anadolu Çizgi Film (Animasyon) Yarışması'nın ödül törenin de festival kapsamında gerçekleştirileceğini belirten Değirmenci, BEBKA'nın ayrıca Eskişehir'in sektördeki potansiyelini uluslararası alanda tanıtma amacıyla 13-18 Haziran tarihlerinde Fransa'daki Uluslararası Annecy Animasyon Festivali'ne katılım sağlayacağını ekledi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eskişehir Bilecik Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title