Haberler

Bebeklerde İşitme Kaybı

Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Çağlayan Yavuz, yeni doğan bebeklerin işitme testinden geçirilmesi gerektiğini bildirdi.

Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Çağlayan Yavuz, yeni doğan bebeklerin işitme testinden geçirilmesi gerektiğini bildirdi.

Edirne İl Sağlık Müdürlüğü Basın ve İletişim Birimi'nden yapılan yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen Yavuz, bebeklerde işitme kaybı için farkındalık oluşturulması ve engelin ortadan kaldırılması gerektiğini belirtti.

Dünya genelinde 360 milyon işitme engelli bulunduğunu aktaran Yavuz, şunları kaydetti:

"Türkiye'de ise TÜİK verilerine göre 250 binin üzerinde işitme engelli hasta bulunmaktadır. İşitme kayıpları sonradan kazanılabildiği gibi doğumsal da olabilmektedir. Doğumsal işitme kayıpları en sık karşılaşılan doğumsal anomalilerden biridir ve Türkiye'deki insidansı binde 1-2'dir. Ülkemizde her yıl 1 milyon 300 bin canlı doğum olduğu göz önüne alınırsa, her yıl bin 300 - 2 bin 600 işitme engelli bebek topluma katılmaktadır. Ülkemizde doğuştan gelen işitme kayıplı hastaların tespit, tedavi ve rehabilitasyonunun yapılabilmesi için her yeni doğanda işitme tarama testi yapılmaktadır. İşitme kaybı bu kadar sık görülmesine rağmen doğumdan itibaren kolayca tanımlanabilen bir özürdür."

Sağlık Bakanlığının 2004'ten itibaren yeni doğan işitme tarama programını faaliyete geçirdiğini aktaran Yavuz, "Amaç, tüm yeni doğanların işitme taramasından geçirilip erken tanı konulmasıdır. Tanının geç konulması, konuşma yeteneğinin gelişimindeki en önemli engeldir. Ebeveynlere düşen görev ise doğumdan sonra hastaneden taburcu olmadan bebeklerinin işitme testini yaptırmaktır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Sağlık

Türkiye İstatistik Kurumu İl Sağlık Müdürlüğü Çağlayan Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title