Haberler

Bear Stearns, Turkcell İçin Yatırım Tavsiyesini 'Peer Perform'a Düşürdü

ABD'nin Önde Gelen Aracı Kuruluşlarından Bear Stearns, Turkcell İçin Yatırım Tavsiyesini, Şirket Hisselerini Geçtiğimiz Ay Yüzde 22 Değer Kazanması Nedeniyle 'Outperform'dan 'Peer Perform'a Düşürdü.

ABD'nin önde gelen aracı kuruluşlarından Bear Stearns, Turkcell için yatırım tavsiyesini, şirket hisselerini geçtiğimiz ay yüzde 22 değer kazanması nedeniyle 'outperform'dan 'peer perform'a düşürdü.

Bear Stearns'den yapılan açıklamada, geçtiğimiz ay yaşanan rallinin ardından Turkcell hisselerinin şimdi, kurların izlediği trendin pozitif faydalarını ve parlamento seçimleri sonrasında politik istikrarın sağlanacağı beklentilerini yansıttığı ifade edildi.

Bear Stearns, Turkcell ADR'leri için fiyat hedefini 18 dolardan 19 dolara yükseltti. Aynı zamanda 2007 ve 2008 yılları için hisse başına kar tahminlerini de revize etti. Bear Stearns, 2007 yılına ilişkin vergi, faiz ve amortisman öncesi kar tahminini yüzde 6 artırarak 2 milyar 179 milyon dolara, 2008 için tahminin ise yüzde 3 artışla 2 milyar 342 milyon dolara çıkardı.

(LK-SN-SN-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title