Haberler

Bear Stearns, 4.çeyrekte 1.2 Milyar Dolar Zarar Yazmayı Bekliyor

ABD'de Subprime Mortgage Krizinin Tetiklediği Global Kredi Sıkışıklığından, Yönettiği Hedge Fonlar Yolu ile En Büyük Zarara Uğrayan Şirketler Arasında Olduğu Düşünülen Bear Stearns, Dördüncü Çeyrek İçin Subprime Mortgage ve Mortgage Destekli Menkul Kıymetlerle İlişkili Zarar Tahminini 1.2 Milyar Dolar Olarak Açıkladı.

ABD'de subprime mortgage krizinin tetiklediği global kredi sıkışıklığından, yönettiği hedge fonlar yolu ile en büyük zarara uğrayan şirketler arasında olduğu düşünülen Bear Stearns, dördüncü çeyrek için subprime mortgage ve mortgage destekli menkul kıymetlerle ilişkili zarar tahminini 1.2 milyar dolar olarak açıkladı.

Bear Stearns Mali İşler Direktörü yaptığı açıklamada, şirketin subprime mortgage riskinin 9 Kasım itibariyle 31 Ağustos'taki 1.1 milyar dolardan -52 milyon dolara, teminatlı borlanma araçlarındaki (CDO) riskinin de 2.1 milyar dolardan 884 milyon dolara gerilediğini bildirdi.

Bu açıklama sonrası, seans öncesi işlemlerde Bear Stearns hisseleri yüzde 6.7 değer kazandı.

(ERÖ-ERÖ-MEF-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title