Haberler

Bdt Ülkeleri İlk Çeyrekte Yüzde 11 Küçüldü

Bağımsız Devletler Topluluğu (Bdt) Ülkeleri, Yılın İlk Çeyreğinde Ortalama Yüzde 11 Geriledi.

Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkeleri, yılın ilk çeyreğinde ortalama yüzde 11 geriledi.

BDT Devletlerarası İstatistik Komitesinden yapılan açıklamada, yılın ilk çeyreğinde BDT ülkeleri arasındaki en büyük ekonomik büyümenin yüzde 7,9 ile Özbekistan;da, en büyük ekonomik düşüşün ise yüzde 12,3 ile Rusya'da gerçekleştiği belirtildi.

Açıklamada, yılın ilk çeyreğinde BDT ülkelerindeki ekonomik büyümenin Özbekistan'da yüzde 7,9, Moldova'da yüzde 7,2, Azerbaycan;da yüzde 4,1, Tacikistan'da yüzde 3,5, Ukrayna'da yüzde 2,1, Gürcistan'da (ocak-şubat aylarında) yüzde 2,1, Belarus'ta yüzde 1,1, Kırgızistan'da yüzde 0,2 olarak hesaplandığı kaydedilirken, yılın ilk çeyreğinde Rusya'da yüzde 12,3, Ermenistan'da yüzde 6,1, Kazakistan'da yüzde 4,5 oranda gerilemenin meydana geldiği bildirildi.

Açıklamada, bazı ülkelerle ilgili istatistiki verilerin BDT Devletlerarası İstatistik Komitesine henüz ulaşmadığı ifade edildi.

2008 yılında, BDT ülkelerindeki ekonomik büyüme ortalama yüzde 5'i bulurken, bu çerçevede ekonomik büyüme Azerbaycan;da yüzde 10,8, Belarus'ta yüzde 10, Özbekistan;da yüzde 9, Tacikistan'da yüzde 7,9, Kırgızistan yüzde 7,6, Ermenistan'da yüzde 6,8, Rusya;da yüzde 5,6, Kazakistan'da yüzde 2,4, Ukrayna;da ise yüzde 2,1 olarak hesaplanmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title