Haberler

BDP'liler İmralı'dan Öcalan'ın Mesajını Getirdi

Güncelleme:

BDP Grup Başkanvekilleri Buldan ve İdris Baluken ile HDP İstanbul Milletvekili Önder, İmralı ziyaretlerinin ardından Öcalan'ın mesajını getirdi.

BDP, Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken ile HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in, İmralı Adası'na ziyaretlerinin ardından terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın mesajını getirdiklerini bildirdi.

BDP Basın Biriminden yapılan yazılı açıklamaya göre, Öcalan, açıklamasında, yeni yılın, barış, demokrasi ve özgürlük umutlarının gerçekleşeceği bir yıl olmasını diledi.

Fransa'nın başkenti Paris'te geçen yıl üç kadının öldürülmesine ilişkin Öcalan, "Tamamıyla süreci hedefleyen bir darbe olarak gerçekleştirilen bu katliama verilecek en etkili cevabımız, kalıcı barışı ve demokratik çözüm hamlemizi tüm engellemelere rağmen kararlı şekilde başarıya ulaştırmak olacaktır" ifadesini kullandı.

Tarihi bir sonuç almak üzere başlattıkları sürecin geldiği noktayı tanımlamak istediğini belirten Öcalan, şunları kaydetti:

"Savaş bir cehennemse barış cennettir. Biz, bir ayağımızı cehennemden çıkarttık ama diğer ayağımızı da çıkarma konusunda ortaya konan engeller mani olduğu için arafta beklemekteyiz. Barış süreci amacına uygun formatlarla geliştirilmeye çalışılıyor. Bizim barış irademiz tüm engellemelere rağmen başlattığımız günkü kararlılığındadır. Fakat şu da bilinmelidir ki arafta sonsuza kadar kalınamaz. Bu cehennemi şartlardan bir an önce ülkemizi ve bölgemizi kurtarmak için herkes ivedilikle ve sarsılmayacak bir irade ortaya koymalıdır.

Yaşanan son gelişmeler de göstermektedir ki süreç bir an önce tahkim edilip, tam demokratik bir ülke inşası gerçekleşmezse içeride ve dışarıda savaş isteyen demokrasi düşmanı güçler komplolarına hız vereceklerdir. Bu topraklar son iki yüz yıldan beri hep bir darbe ateşiyle kavrulmaktadır. Bizim geliştirdiğimiz süreç anti darbecidir ve demokratik bir toplumu hedeflemektedir."

"Ülkeyi bir darbe ateşiyle yeniden yangın yerine çevirmek isteyenler bizim bu ateşe benzin taşımayacağımızı bilmelidir" ifadesini kullanan Öcalan, bu ateşi söndürmenin tek yolunun demokratik barışı bir an önce getirmek olduğunu savundu.

Öcalan, Hrant Dink'in anısını selamladığını da belirterek, Dink'in ölüm yılında Ermenilere geniş kapsamlı bir mektupla seslenmeyi umduğunu kaydetti. - Ankara

Kaynak: AA / Politika

Sırrı Süreyya Önder Abdullah Öcalan İdris Baluken Pervin Buldan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (1)

kamil erdemalanyasteve@aol.co.uk:

ben bir alevi turkiye vatandasi olarak kurt halkinin turkiyenin birlik ve beraberligi icin verdikleri mucadeleyi taktir ediyorum bu yuzden binlerce kurt vatandasi hayatinda oldu kendi sahsima onlarin bu acilari icin cok ozur diliyorum mhp ve chp gibi irkci darbeci ayrimci soygucu hak hukuk yasalari kulanarak turkiyedeki butun vatandasi kulandilar ken cikar ve amaclari icin turkiyedeki vatandas bu gercekleri bir oyrenecektir

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title