Haberler

'BDP Şehitler Hareketidir'

BDP Milletvekili Ata: "Biz Şehitler Partisiyiz, Biz Şehitler Hareketiyiz"

BDP Grup Başkan Vekili ve Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Siirt'te Kasaplar Deresi'nde toplu mezar olduğu iddiasıyla düzenlenen yürüyüşe katıldı. AK Parti'yi eleştiren Ata, "Televizyonlarda Genel Başkan Yardımcıları, 'BDP'liler çekiçle piyano çalıyor' diyor. Piyano çok seslerin, ara seslerin olduğu bir müzik aletidir. Biz piyanodan çıkan her sesin, her ara sesin arkasındayız ve nasıl çalınacağını da biliyoruz. Ama sizin gibi her tuşa dokunup do sesi çıkarmasını asla ama asla kabul etmeyeceğiz, do do do diyen zihniyete biz asla izin vermeyeceğiz. Biz şehitler partisiyiz, biz şehitler hareketiyiz" dedi.

Siirt'te, Kasaplar Deresi'nde toplu mezar olduğu iddiasıyla BDP'nin adliye binasına düzenlemek istediği yürüyüşe polis izin vermedi. Batman, Mardin, Şırnak ve Diyarbakır'dan Siirt'te gelen ve aralarında BDP Grup Başkan Vekili ve Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ile Siirt'in Bağımsız Belediye Başkanı Selim Sadak'ında bulunduğu 2 bin kişilik bir grup, BDP İl binası önünde toplandı.

Yürüyüşe izin verilmemesi üzerine Siirt Emniyet Müdürü Recep Güven ile yaklaşık yarım saat görüşen Milletvekili Ayla Akat ve elediye Başkanı Selim Sadak, çevre illerden gelen vatandaşların kayıplarını aradıklarını ve bunun için Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak, Kasaplar Deresi'nin kazılmasını talep edeceğini söyledi. Emniyet Müdürü Güven ise, toplu olarak adliye binası yürüyüşe izin vermeyeceklerini ancak grup adına bir heyetin geçişine izin verileceğini Ata ve Sadak'a bildirdi.

'KATLİAMLA YÜZLEŞMEYE HAZIR DEĞİLLER'

Siirt Atatürk Bulvarı üzerinde toplanan kalabalığa seslenen Milletvekili Ayla Akat Ata, Siirt'te Kasaplar Dersi'nde bir çok toplu mezarların bulunduğunu savundu. 1993 ve 1996 yıllarında kaybolan 300'e aşkın cenazenin Kasaplar Deresi'nde gömüldüğünü ileri süren Ata şöyle dedi:

"Bu ülkeyi yönetenleri ve bu ülkedeki diğer halkları haberdar edebilmek için geçmişle yüzleşmek hiçbir ülke için kolay olmamıştır. Hele hele bizim gibi sadece hak ihlalinin bir yönünün yaşanmadığı ülkeler için bu çok daha zordur. Cumhuriyet tarihi boyunca var olan teklik politikası bu ülkede katliamlara, bu ülkede darbelere, bu ülkede son 30 yıldır yaşanan bir savaşı beraberinde getirmiştir. Şimdi geçmişle yüzleşeceğiz diyoruz. Katliamlarla yüzleşmeye hazır bir yönetim ve bir Türkiye gerçeğiyle karşı karşıya değiliz. ve yine en önemlisi insan canından bahsediyoruz son 30 yıllık savaşla yüzleşmeye hazır bir AKP gerçeği ile karşı karşıya değiliz. İşte en büyük göstergesi budur. Bu meydanı bu karda kışta dolduran saygıdeğer halkımız kadar cesur olamamışlardır."

'TÜRK HALKI TAZMİNATLARDAN HABERDAR MI?'

AK Parti'nin Kürt sorununu televizyon dizilerine havale ettiğini ileri süren Ata, "Bugün hepinizin bildiği tazminat yasası var, devlet bu davalar dolayısıyla burada yaşayan halkımıza tazminat ödüyor. Çocuklarını kaybettikleri için, eşlerini kaybettikleri için, faili meçhullere gittikleri devlet tazminat ödüyor. Peki bu tazminatların ödendiğinden Türk halkları haberdar mı? Değil" dedi.

'BİZ ŞEHİTLER HAREKETEYİZ'

AK Parti hükümetini eleştiren Ata, "Televizyonlarda Genel Başkan Yardımcıları, 'BDP'liler çekiçle piyano çalıyor' diyor. Piyano çok seslerin, ara seslerin olduğu bir müzik aletidir. Biz piyanodan çıkan her sesin, her ara sesin arkasındayız ve nasıl çalınacağını da biliyoruz. Ama sizin gibi her tuşa dokunup do sesi çıkarmasını asla ama asla kabul etmeyeceğiz, do do do diyen zihniyete biz asla izin vermeyeceğiz. Türkiye'yi teklik politikalarına mahkum eden zihniyete asla izin vermeyeceğiz. Çok bedel ödedik. Biz şehitler partisiyiz, biz şehitler hareketiyiz. 3.5 milyonun üzerinde insan göç etti evinden yurdundan ayrıldı" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

title