Haberler

BDP'nin Manisa Mitingine Vali İzin Vermedi

BDP'nin Manisa'da destek verdiği bağımsız milletvekili adayı Nizamettin Öztürk ve beraberindeki partililerin, Cumhuriyet Meydanı'nda miting yapma isteği Manisa Valiliği tarafından güvenlik gerekçesiyle kabul edilmedi. Nurlupınar Mahallesi'nin girişinde mitinge katılmak isteyenlere hitap eden BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, "Kendi kimliğimizle özgürce yaşayabileceğimiz bir yeni toplumsal sözleşme ve anayasa yapacağız. Hani Anayasa'nın 66'ıncı maddesi var ya. 'Herkes Türk'tür. ' İşte onu çöpe gömeceğiz. Herkes kendi kimliğiyle kendisini anayasada görecek" dedi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitinge izin verilmemesi üzerine, bin'e yakın partili Nurlupınar Mahallesi'nin girişinde toplandı. Partililere BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık da katıldı. Sırrı Sakık'ın yanında BDP Parti Meclis üyesi Oktay Konyar, BDP'nin desteklediği Manisa Bağımsız milletvekili Adayı Nizamettin Öztürk ve BDP Manisa İl Başkanı Kerem Taylan da yer aldı. Yaklaşık 20 araçlık konvoyla mahalleye gelen Sırrı Sakık, partilileri selamladıktan sonra Cumhuriyet Meydanı'nın 100 metre yakınındaki BDP Manisa İl Binasına yürümek istedi. Yürüyüşün olacağının önceden haberini alan Manisa İl Emniyet Müdürlüğü, Kırtık Mezarlı'nın önündeki yolu 2 panzer ve çevik kuvvetle kapattı. Yürüyüşe izin vermeyeceklerini belirten emniyet görevlileri ile Muş Milletvekili Sırrı Sakık arasında tartışma yaşandı. Yürüyüşün il binasına olacağını belirten Sakık, "Bu caddeden Tayyip Erdoğan da Devlet Bahçeli de geçti. Mitinglerini yaptılar. Bize neden izin verilmiyor" diye sordu. Sakık daha sonra İçişleri Bakanı Osman Güneş'i arayarak, yaşadıkları sıkıntıyı dile getirdi. Yaklaşık bir saatlik bekleyiş sonunda şehir merkezine girişe izin verilmeyeceğini anlayan Sırrı Sakık ve beraberindekiler, Nurlupınar Mahallesi girişinde bir kamyonetin üstünde partililere seslendi.

Manisa Bağımsız milletvekili adayı Nizamettin Öztürk, Manisa Valisi Celalettin Güvenç'i padişah gibi davranmakla suçladı.

SAKIK: YAZIKLAR OLSUN SİZE

Muş Milletvekili Sırrı Sakık da, "Daha birkaç gün önce bu ülkenin padişahı olan Recep Tayyip Erdoğan, Manisa'ya gelip miting yaptı. Bu ülkenin beyaz Türk'ü olan Devlet Bahçeli gelip miting yaptı. Bugün emek, demokrasi ve özgürlüğün adayı Nizamettin Öztürk'ün mitingi olacaktı. Burada hukuk çiğnemiştir. Eşitlik ilkesi çiğnenmiştir. Burası Cuddi'nin, Gabar'ın etekleri değil. Burası Manisa'nın göbeği, şehir merkezidir. Binlerce polis. Yazıklar olsun size" diye konuştu.

'HERKES TÜRKTÜR' SÖZÜNÜ ÇÖPE GÖMECEĞİZ'

Konuşmasına Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a da çatarak devam eden Sakık, "Hani bu şehirde milletvekilliği yaptı, daha sonra başbakan yardımcısı oldu. Ben de onu vicdan sahibi bilirdim. Haksızlığa karşı gözyaşı akıtırdı. O şahıs sayın Bülent Arınç'ın ilindeki valinin iktidarı ve hukuku bu işte. Boşuna gözyaşı akıtma" dedi. Sakık sözlerini şöyle sürdürdü: "Kadına hakaret ediyorsun. Kadın vekillere hakaret ediyorsun. Biz kadına dil uzattırmayız sayın Bülent Arınç. Bunu böyle bilmelisin. Kendi kimliğimizle, özgürce yaşayabileceğimiz bir yeni toplumsal sözleşme ve anayasa yapacağız. Hani Anayasa'nın 66'ıncı maddesi var ya 'Herkes Türk'tür'. İşte onu çöpe gömeceğiz. Herkes kendi kimliğiyle kendisini anayasada görecek. Kürdistan'dan geliyorum. Kadını, çocuğu, yaşlısı herkes özgürlük istiyor. "

BAYRAĞA SAYGI KONUSU

Sakık konuşmasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kürt halkının Türk Bayrağı'na saygı duymadığı yönündeki açıklamalarını da değerlendirerek şunları söyledi: "Sayın Başbakan 'Bunlar bayrağı saygı duymuyor' diyor. Sayın Başbakan siz doğru söylemiyorsunuz. Eğer bu bayrak hepimizi temsil ediyorsa, o bayrağın gereğini yapmalısın. Koca beton direklerde, Kürt coğrafyasına Türk bayrakları dikerek birliği sağlayamazsınız. Tankların başına Türk Bayrağı takıp, operasyona giderek bayrağa saygıyı sağlayamazsınız. Sen nasıl saygı sağlarsın. Bu bayrağın altına sığınarak değil. O bayrakta bütün halkların kanı vardır. Ama sen bu bayrağı Türkleştirirsen. Sadece Türk halkı saygı duyar. Size diyoruz ki bu ülkenin kutsal değerleri ile oynamayın. Kutsal değerlere sığınarak halka zulüm etmeyin. O bayrakta bütün halkın emeği ve kanı var. Onun gereğini yapın." Sırrı Sakık konuşmasından sonra miting için Aydın'a gitti. Sakık'ın ayrılmasının ardından bir grup genç polislere taş attı. Taş atan gençlere partililer müdahale ederek, olayın büyümesini engelledi.

- Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title