Haberler

Bdp, Mersin Adaylarını Tanıttı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Mersin belediye başkan adaylarını tanıttı.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Mersin belediye başkan adaylarını tanıttı. Tüm adayların eşbaşkan olarak katıldığı toplantıda, 30 Mart seçimlerinin çözüm sürecine yönelik bir referandum ve milat olacağı vurgusu yapıldı.

BDP Mersin belediye başkan adaylarının tanıtımı Nobel Oteli'nde gerçekleştirildi. Toplantıya, BDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Cemil Elden, Parti Meclisi Üyesi İnan Sarıkaya, Mersin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Sibel Yiğittekin, Akdeniz Belediyesi Eşbaşkan Adayları Mehmet Fazıl Türk ve Yüksel Mutlu, Toroslar Eşbaşkan Adayları Bedrettin Gündeş ve Emine Kocadağ, Yenişehir Eşbaşkan Adayları Hasan Kapıkıran ve Saniye Ağbay, Mezitli Belediyesi Eşbaşkan Adayları Abdullah Arslan ve Muzzez Araç, Tarsus Belediyesi Eşbaşkan Adayları Mehmet Alış ve Seher Peşmen ile Mut Belediyesi Eşbaşkan Adayı Bozan Kıran katıldı.

Toplantıda tüm adaylar tek tek söz alarak, seçim sürecine ilişkin konuşma yaptı. Açılış konuşmasını yapan BDP MYK Üyesi Elden, Türkiye'de partilerin yüzde 40'ın üzerinde oy alarak iktidar olabileceklerini, ancak o iktidarda temiz kalmanın, halkın kısa, orta ve uzun vadeli taleplerini dinlemenin ve yerine getirmenin kendileri gibi halkın içerisinden çıkmış partilerin karı olduğunu söyledi. BDP'nin Türkiye'de hem yerel yönetimler hem de genel anlamda iktidarı hedeflemese de yönetmeye aday bir parti durumuna geldiğinin altını çizen Elden, "Bunu artık herkesin görmesi gerekiyor. Hakkari'den Edirne'ye, Hopa'dan Van'a kadar her alanda yerel yönetimlerde yönetimi kazanacağımızı ve gerçekten halkın talepleri doğrultusunda da ekolojik, demokratik ilkelere bağlı olarak yeni bir belediyeciliği de Türkiye halkıyla tanıştıracağımızı umuyoruz" dedi.

"EŞBAŞKANLIK SİSTEMİ ORTADOĞU'DA ÖRNEK OLACAK"

Akdeniz Belediye Başkanı ve BDP Akdeniz Belediyesi Eşbaşkan Adayı Türk de partisinin belediyelerde eşbaşkanlık sistemini bu dönem uygulamaya koyduğunu kaydetti. Buna stratejik baktıklarını vurgulayan Türk, "Eşbaşkanlık eşit ve katılımcı bir yönetimdir. Yerelde de ilk kez yapıyoruz. Bu sadece Türkiye için değil; Ortadoğu toplumları için de örnek oluşturacak bir sistemdir. Bunu partimin başlatması da bizi onurlandırıyor. Zaten bizim partinin en büyük özelliği katılımcı çalışmadır. Bu çalışmadan dolayı Akdeniz'de iki dönem başarılı olduk. Her kesimin görüşünü alarak çalışma yürütüyoruz" diye konuştu.

Türk, BDP'nin 99 belediyesine dava açıldığını belirterek, "En fazla davası olan bir belediye başkanımıza 600 dava açıldı 10 yıllık sürede. Bu bir dünya rekorudur. Hiçbir davası da suistimal ve yolsuzlukla ilgili değildir. 99 belediyenin birinde bile yolsuzluk ve suistimalle ilgili açılmış dava yok. Zaten birinde böyle bir şey olursa kesinlikle o belediye başkanı hemen ihraç edilir parti tarafından. Bu partimizin vazgeçilmez ilkesidir" ifadelerini kullandı.

"YEREL SEÇİM BARIŞ VE ÇÖZÜM İÇİN ELDE EDECEĞİMİZ BİR BAŞARI OLACAK"

BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Akdeniz Belediyesi Eşbaşkan Adayı Yüksel Mutlu ise BDP'nin bugüne kadar yerel seçimlerde sayılarını sürekli ikiye katlayarak yükselten bir parti olduğunu aktardı. 14 Nisan 2009'da BDP'nin yerel yönetimlere yönelik başlayan operasyonlarla 10 bin kişinin tutuklandığı, baskılarla karşılaştıkları bir süreci yaşadıklarını ifade eden Mutlu, şunları söyledi:

"Ancak, 21 Mart 2013'ten itibaren bir çözüm süreci başladı. Hem Türkiye siyasetinde hem de Kürt siyasetinde yeni bir kanal açılmış durumda. Bunun bir fırsat olduğunu herkesin bilmesi lazım. Pozitif bir ortam var, akan kan durdu, artık cenazeler gelmiyor ve son bir yıldır annelerin gözyaşı yok. Böylesi bir ortamda 30 Mart'ta bir yerel seçime doğru gidiyoruz. Bizim yerel seçimdeki yaklaşımımız şudur; öncelikle kadın özgürlükçü, ekolojik ve demokratik bir paradigmanın sahibidir bu parti. Bu paradigmayı hayata geçirmek için bu partinin verdiği bir mücadele ve bir tecrübe var. Yerelde bu tecrübeyi daha da yukarıya çıkaracağız. 2014 yerel seçimleri bizim açımızdan barış ve çözüm için elde edeceğimiz bir başarı olacaktır. Çok büyük bir özveriyle çalışma yürütüyoruz. Küçük bir partiyiz, hazine yardımı almıyoruz. Küçük, dar, kısıtlı olanaklarla bir seçimi götürmeye çalışıyoruz. Halkımızın desteğiyle bu seçimi büyük bir güç ve moralle geçireceğiz. Projelerimizi oluştururken hamaset yapmayacağız, kimseye yalan söylemeyeceğiz. Herkesle birlikte karar bağladığımız bir koordineyi hedefliyoruz."

Mersin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Sibel Yiğittekin de sinema yönetmeni olduğunu ve ulusal basında çalıştığını dile getirdi. "Bizim en önemli projemiz öz yönetimdir, bunu zaten pratikte de gösterdik ve bir tek biz başardık" diyen Yiğittekin, aynı zamanda Halkların Demokratik Kongresi üyesi olduğunu söyledi. HDK'nın, 100 yıllık bir insanlık projesi olduğunu kaydeden Yiğittekin, "Ortadoğu hatta dünyaya yön verecek bir siyaseti oluşturuyoruz. Bizim yapmış olduğumuz siyaset hiçbir şekilde yok sayılamaz. Biz belirleyici bir noktadayız. Hem BDP hem HDP olarak girdiğimiz seçimlerde her bölgede iddialıyız. Çünkü siyasete yön veren biziz. Mersin'de de iddialıyız ve halkla beraber yolumuza devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

"YEREL SEÇİMLERİ REFERANDUM OLARAK GÖRÜYORUZ"

Konuşmaların ardından soruları yanıtlayan PM Üyesi Sarıkaya ise eşbaşkanlık sisteminde bir ismin YSK'ya aday olarak, diğerinin de belediye meclis üyesi olarak bildirildiğini anlattı. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde şansları sorulan Sarıkaya, şunları kaydetti: "Bizim karşımızda bir aday yok bir sistem var. Dolayısıyla onların bizim hakkımızdaki söylemlerini doğrudan dikkate almıyoruz. Biz kendi programımızı, kendi siyasal söylemimizi ön plana alıyoruz. İlk defa Türkiye'de 30 yıllık çatışma sürecinin barışa evrimle ihtimali var. Biz aynı zamanda bu belediye seçimlerini bir referandum olarak da görüyoruz. İstikrarlı, huzura yönelik, Türkiye'nin ve Ortadoğu'nun önünü açabilecek bir demokratik zemine dönüştürülebilecek bir süreçtir ve bizim için çok ciddi bir milat olacaktır." - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mehmet Fazıl Türk Türkiye Akdeniz Bdp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title