Haberler

BDP'li Ayna'dan Eylemlere Katılım Çağrısı

BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna, TBMM'ye Verdiği Önergenin Takipçisi Olacaklarını Belirtip, Bu Konuda Ülke Genelinde Yapacakları Eylemlere Katılım Çağrısında Bulundu.

BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna, partilisi Bitlis Milletvekili Nezir Karabaş'ın toplu mezarların araştırılması istemiyle TBMM'ye verdiği önergenin takipçisi olacaklarını belirtip, bu konuda ülke genelinde yapacakları eylemlere katılım çağrısında bulundu.Mersin'de merkez Akdeniz İlçesi'ne bağlı Adanalıoğlu Mahallesi'nde BDP temsilciliğinin açılışına katılan Emine Ayna, Bitlis Milletvekili Nezir Karabaş'ın toplu mezarların ortaya çıkarılması ve sorumluların tespit edilmesi için araştırma komisyonu kurulmasını istediğini hatırlattı.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklenen Ayna, "Türkiye'de Kasaplar Deresi ile başlayan Mutki ile devam eden ve bölge halkı tarafından bilinen tüm toplu mezarların araştırılıp, sorumluların tespit edilmesi ve alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla araştırma komisyonu kurulmalıdır. Başbakan, 'İstikrarlıyız, refah ülkesiyiz, mutluyuz' diyor. Çöplükte çocuklarının kemiklerini ararken, 'İnşallah bu kemik benim çocuğumundur' diyenlerin olduğu Türkiye'de nasıl mutluluktan, refahtan veya istikrardan bahsedebilirsiniz? Toplu mezarlar için tüm illerimizde eylemlerimiz ve protestolarımız var. 'Ben insanım' diyen herkesi, protestolara katılmaya davet ediyorum. ister sağcı olsun, ister solcu, herkes bu konuda daha duyarlı olmalıdır" diye konuştu.

'BARAJ PROBLEMİMİZ YOK'

Haziran ayında yapılacak genel seçimlerle ilgili de yürüttükleri çalışmaları da anlatan Ayna, yüzde 10'luk seçim barajının kendileri için bir engel olmadığını söyledi. İktidar ve ana muhalefet liderlerini dikkatle takip ettiğini kaydeden Ayna, şunları söyledi:"Hepsini dikkatlice dinliyorum. Çünkü hangisi ne gibi tespitlerde bulunmuş ve çözüm önerileri neler diye merak ediyorum. Ancak kim kime ne laf söylemiş, kim kimi nasıl horlamış onları izliyoruz. Siyaset bu hale gelmiş, seçime böyle hazırlanıyorlar. Ama bizimle ilgili bir konu olduğu zaman, hepsi bir olup, bize hakaret etmeye başlıyorlar. Biz eşitlikten ve özgürlükten yana olan herkesi partimize katılmaya davet ediyoruz. Bizim yüzde 10 barajı gibi bir problemimiz yoktur. Bu bize engel değildir. Ama yüzde 10 barajı özellikle demokrat Kürt halkı oylarının kaybedilmesiyle ilgili maskedir. O nedenle seçimlerde hepiniz, sandıklarınıza sahip çıkın. Ben Çukurova insanına inanıyorum. Mersin'den ve Adana'dan en az birer kişiyi TBMM'ye göndereceğinize de eminim."Ayna, konuşmasının ardından Akdeniz Belediye Başkanı BDP'li Fazıl Türk ve partisinin İl Başkanı Cihan Yılmaz ile temsilciliğin açılışını yaptı ve partililerle sohbet etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title