Haberler

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Van'da Kütüphane Açtı

Bu bölgede bilgi ve eğitime büyük ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Demirtaş, kütüphanenin çeşitli kurumların iş birliğiyle yapılmasının iyi bir dayanışma örneği olduğunu söyledi

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisi tarafından sivil toplum kuruluş temsilcileri, esnaf, işadamları ve kanaat önderlerine akşam verilecek yemeğe katılmak üzere Van'a geldi. Genel Başkan Demirtaş, yemekten önce Van Belediyesi tarafından yaptırılan bir kütüphanenin açılışını katıldı. Demirtaş, genç, kadın ve çocukların ana dillerini öğrenmek geliştirmeleri için kütüphanelere gitmelerini istedi.

Karayoluyla Diyarbakır'dan gelen Demirtaş'ı Van girişinde BDP Van Milletvekili Fatma Kurtulan, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ve partililer karşıladı. Bir otelde yemek yiyen Genel Başkan Demirtaş, daha sonra Van Belediyesi tarafından Şabaniye Mahallesi'nde yaptırılan Berivan Halk Kütüphanesi'nin açılış törenine katıldı. Davul- zurna ve halk oyunlar ekibi tarafından karşılanan Demirtaş, açılış kurdelesini kesmeden önce konuşma yaptı. Anlamı çok büyük bir yerin açılışını gerçekleştirdiklerini belirten Demirtaş, halkıın kütüphanelere sahip çıkmasını ve zamanlarının büyük bir kısmını burada geçirmelerini istedi.

"KÜTÜPHANEDE ANA DİLİNİZİ GELİŞTİRİN"

Özellikle bu bölgede bilgi ve eğitime büyük ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Demirtaş, kütüphanenin çeşitli kurumların iş birliğiyle yapılamasının iyi bir dayanışma örneği olduğunu söyledi. Van'da işbirliğinin her alanda olmasının toplumsal barış için de çok önemli olduğunu vurgulayan Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özellikle iki dilli yaşamın hayat bulmaya çalıştığı bu dönemde bölgede kütüphaneler çok büyük önem arz ediyor. Resmi dilin yanında anadili geliştirmek için herkesi kütüphaneye davet ediyorum. Bu ortamı sağlamak yerel yönetimlerin görevidir. Bu kütüphaneler kültüre de bir katkıdır. Özellikle gençler ve çocuklar zamanlarının büyük bir kısmını kütüphanede geçirmeli ve çeşitli kitaplar okumalıdır. Kültürler geliştikçe iç barış sağlanacak ve sorunlar çözülecektir. "

Bir gazetecinin BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın Öcalan'a suikast yapılacağının bir parti başkanı tarafından haber verildiği açıklamasını hatırlatması üzerine Demirtaş, "Bu olay gündeme geldi. Devlet arşivlerinde bu belgeler var. Burada hükümetin yapacağı açıklama çok önemlidir. Eğer hakikatleri 'Araştırma Komisyonu kurulursa bunlar ortaya çıkacaktır. Çünkü barış arayışlarının olduğu dönemlerde ciddi provakasyonlar olmuştur. Kürt sorunun çözümünü birçok kesim isityor. Ancak devlet içinde, çöreklenmiş ve hala varlığını sürdüren odaklar buna engel olmuştur" dedi.

Daha sonra Genel Başkan Demirtaş, BDP Van Milletvekili Fatma Kurtulan, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, TSO Meclis Başkanı Ata Altay birlikte açılış kurdelesini kesti. Demirtaş, kütüphanede inceleme yaptıktan sonra dinlenmek için otele geçti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eğitim Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title