Haberler

BDP Genel Başkanı Demirtaş Açıklaması

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "En küçük sorunumuzdan en büyüğüne kadar, çözeceksek biz çözeriz" dedi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "En küçük sorunumuzdan en büyüğüne kadar, çözeceksek biz çözeriz" dedi.

Demirtaş, Kayapınar Belediyesi'nin Yeşil Alan açılışı ve Nikah Salonu'nun temel atma töreninde yaptığı konuşmada, BDP'li belediyelerin halkın vergileriyle emanet ettiği her kuruşa saygıyla yaklaştığını söyledi.

BDP'li belediyelerin hizmetlerini vicdan, emek ve samimiyetle yürüttüğünü kaydeden Demirtaş, "İktidar partisi belediyeleri gibi paraya boğulmuş, maddi imkanlara boğulmuş partilerin hizmetleri karşısında inanın ki bu hizmetler büyük ve görkemli hizmetlerdir" dedi.

BDP'li belediyelere "Hizmet üretmiyor, dağa para gönderiyorlar" diye iftira edildiğini ileri süren Demirtaş, "Ankara'dan gelen paralarla buradaki belediyeler bu hizmetleri yürütüyorlar. Ama 'dağa nereden para gidiyor' diye merak ediyorsan, dağın arkasındaki milyonlara bakacaksın, belediyelere değil" ifadelerini kullandı.

"En küçük sorunumuzdan en büyüğüne kadar, çözeceksek biz çözeriz" diyen Demirtaş, şöyle konuştu:

"Kimse gelip bizim sorunumuzu çözmeyecek. Bu sorunun çözümü halkın öz gücündedir. Bugüne kadar milim ilerlemişsek, zerre kadar kazanımımız varsa sizin gücünüzle geldik. Bizim elimizden almaya çalıştıkları, yarattığımız değerlerdir. Kendi özgür geleceğimize bu kadar yakınken, fitneye, fesada asla izin vermeyeceğiz. Bizi birbirimizi düşürmeye çalışanlara, halkla partisinin arasını açmaya çalışanlara, BDP'yi bölmeye çalışanlara sadece avucumuzun içine gösterip,

'yalayın' diyeceğiz."

Törene, bazı BDP'li milletvekilleri ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de katıldı.

Muhabir: İsmail Ersan / İbrahim Yakut

Yayıncı: Tarkan Demir - DİYARBAKIR

Kaynak: AA / Güncel

Selahattin Demirtaş Diyarbakır Kayapınar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title