Haberler

Bdp Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak...(2)

'başbakan'ın Diyarbakır Mitinginde Söyleyecekleri Çok Önemli'

'BAŞBAKAN'IN DİYARBAKIR MİTİNGİNDE SÖYLEYECEKLERİ ÇOK ÖNEMLİ'

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, referandumda aldıkları boykot kararını Siirt'te partililerine anlattı. Kışanak, taleplerinin sadece partileri için değil Türkiye'nin Avrupa standartlarında demokrasiye ulaşması için şart olduğunu belirterek, "Biz hükümetten artık laf değil icraat bekliyoruz. Başbakan Erdoğan'ın Diyarbakır mitinginde söyleyeceğiz sözler çok önemli" dedi.

BDP Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Milletvekili Gültan Kışınak, 12 Eylül'd eyapılacak referandumla ilgili çalışmalarını Siirt'te sürdürdü. Parti binasında basın toplantısı düzenleyen Kışanak, üaldıkları boykot kararını anlattı. Kışanak, Türkiye'nin Kürt sorunu dahil tüm sorunlarının yeni sivil, çoğunlukçu bir anayasa yapılarak aşılabileceğine inandıklarını söyledi. PKK'nın son günlerde aldığı eylemsizlik kararıyla, partilerinin boykot tavrının değişmediğini anlatan Kışanak, şöyle dedi: "PKK'nın son günlerde eylemsizlik kararı almasıyla birlikte yeniden kamuoyunda BDP'nin tavrını değiştireceğine dair gerçeği yansıtmayan haberler yer almakta. Biz boykot kararı aldığımız dönemde yaklaşık 4 ay geçmişi var, bu boykot kararının. O dönemde zaten PKK eylemsizlik halindeydi. henüz 1 Haziran süreci başlamamıştı. Henüz PKK eylemsizlik kararını bozmamıştı. Onun için tabi ki şunu gözetiyoruz, bekliyoruz, istiyoruz ve temel talebimizdir. PKK'nın ilan ettiği eylemsizlik kararı barışa şans tanıyan, çözüme kapı aralayan çok önemli bir karardır. Mutlaka buna Ankara'da, hükümet de devlet de olumlu bir yanıt vermelidir. Buna verilecek olan olumlu yaklaşım bizi çözüme götürecek, bizi barışa götürecektir. Diyalog ve müzakerelerin başlaması bu ülkenin birçok sorunlarının çözülmesine kapı aralayacaktır, fırsat sunacaktır"

PKK'nın eylemsizlik kararını fırsat olarak değerlendiren Kışanak, bu fırsatın Türkiye'nin tüm demokrasi güçleri olarak değerlendirilmesi gerektiğini savundu. Ancak bunu boykot kararından vazgeçerek yapmayacaklarının altını çizen Kışanak, "BDP'nin boykot tavrından vazgeçmesi bu ülkede diyalog ve müzakere sürecinin başlamasına katkı sunacak bir politika değildir. Buna katkı sunması gereken, bunun önünü açması gereken Ankara'dır, hükümettir, devlettir. Biz artık hükümetten laf değil icraat bekliyoruz. Bu konuda kamuoyunda çıkan demeçler var. Sayın Başbakan'ın Diyarbakır mitinginde söyleyeceği sözlerin önemli olduğuna dair" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title