Haberler

BDP Eyleminde Bayrak Gerilimi

Güncelleme:

Mersin'de, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), 12 bağımsız milletvekili adayını veto etmesi nedeniyle protesto eylemi yapan binlerce kişinin arasına dev Türk Bayrağı ile girmeye çalışan eski boksör 55 yaşındaki Salih Ömürtaş gerginliğe yol açtı. Çankaya Mahallesi'ndeki BDP il binası önünde toplanan yaklaşık 2 bin kişi, PKK ve elebaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar attı. PKK flamaları taşıyan protestocular, BDP İl Başkanı Cihan Yılmaz ve bağımsız milletvekili adayı Ertuğrul Kürkçü ile birlikte Atatürk Caddesi'ne yürüdü. Konuşmaların ardından kalabalık Büyükşehir Belediyesi binası önüne asılan dev Türk Bayrağı'nın karşısında oturma eylemi yaptı. Türk Bayrağı önünde zafer işareti yapan kalabalık ilginç bir görüntü oluşturdu. Zaman zaman yasadışı sloganların atıldığı eylem sırasında bir grup kadın da başlarındaki beyaz eşarplarını ateşe verdi. Kadınlar savaş değil barış istediklerini dile getirdi.

TÜRK BAYRAĞI GERGİNLİĞİ

Oturma eylemi sırasında eski boksörlerden 55 yaşındaki Salih Ömürtaş elinde dev bir Türk bayrağı ile, 'Burası Türkiye. Yaşasın Türkiye' diye grubun içine girmek istedi. Durumu fark eden polisler, Salih Ömürtaş'ı uzaklaştırmaya çalıştı. Bunun üzerine protestocular arasında bulunan bir grup Ömürtaş'a ellerinde bulunan su şişelerini ve buldukları taşları atmaya çalıştı. Gruba BDP'li yöneticiler engel oldu. Yaklaşık yarım saat oturan protestocular daha sonra ise BDP il binasına kadar yürüdükten sonra dağıldı. Öte yandan ABD Adana 2'nci Konsolosu Joseph Babb da Mersin'de düzenlenen eylem öncesi BDP İl binasını ziyaret ederek başkan Cihan Yılmaz ile görüştü. Joseph Babb, Türkiye'ye 8 ay önce atandığını belirterek, 12 Haziran seçimleri öncesi Mersin'de bulunan tüm siyasi partileri ziyaret ettiğini kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title