Haberler

BDP'den CHP'ye Bayram Ziyareti

BDP heyeti, CHP'ye bayram ziyaretinde bulundu.

BDP heyeti, CHP'ye bayram ziyaretinde bulundu.

BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani başkanlığındaki heyet, CHP'ye bayram ziyareti gerçekleştirdi. BDP heyetini, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ve Parti Meclisi Üyesi Ekrem Kerem Oktay karşıladı. BDP heyetine bayram ziyaretinde çikolata ikram edildi.

Birlik ve barışın sadece bir gün değil 365 gün inşa edilmesi gerektiğine işaret eden Umut Oran, "Farklılıkları zenginlik olarak görmeliyiz, tek pencereden bakmamalıyız" dedi.

Bayramların kırgınlığın son bulduğu günler olduğunu dile getiren Zozani ise, " Türkiye'nin ciddi sorunları var. Biz birlikte Türkiye'yiz. Bayramlar buna vesile olsun. Bayramlardaki bu atmosferi devam ettirelim. Siyasette güven tesis edildiğinde, önyargılar kırıldığında çözülemeyecek sorun yok. Biz Türkiye'nin küçülmesinden değil büyümesinden yanayız. Türkiye, demokrasi ile büyür" şeklinde konuştu.

BDP ve CHP'nin sol ve evrensel sosyal demokrat değerlerde ortak çalışacağı alanların olduğunu dile getiren Oran, "Alanları beraberce oluşturmamız gerekiyor" dedi. Zozani ise, "Hiç şüphe yok. Türkiye'deki siyasette güven sorunu var. Bu sorunu bertaraf edebilirsek, çok şey yapılabilir. Hepimiz bu coğrafyanın insanlarıyız. Elbette ki sol, sosyal demokrat yapıların bu coğrafyada birlikte yapabilecekleri çok şey vardır. CHP'nin de bu konudaki tutumunu önemsiyoruz ve sürekli Türkiye'deki demokrasinin gelişmesi açısından daha etkin çaba içinde olmasını beklediğimiz partilerden biri. Türkiye'nin en eski partisi olan CHP'nin bu süreçte tutumu hiç şüphesiz önemlidir. Birçok platformda bir arada bulunuyoruz. Sosyalist Enternasyonal'den tutun da, Avrupa'daki sosyal demokrat partide kardeş parti konumunda olan iki partiyiz. Bu tutumun Türkiye'deki iç siyasette de demokratikleşmeye zemin olabilecek şekilde evrilmesi bizim de temel arzumuzdur" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Adil Zozani Umut Oran Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title