Haberler

BDDK, Anadolu Yaklaşımı'nı Başlattı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bankaların imzaladığı çerçeve anlaşmayı onaylayarak, KOBİ'lerin borçlarını yeniden yapılandıracak olan Anadolu Yaklaşımı uygulamasını başlattı.

BDDK'dan yapılan yazılı açıklamada, Anadolu Yakmaşımı olarak bilinen 5569 sayılı "Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin Mali Sektöre Olan Borçlarının Yeniden Yapılandırılması Hakkında Kanun"un 30 Aralık 2006 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiği anımsatıldı. Kanun ile bankalar ve diğer mali kurumların Kanun kapsamındaki KOBİ'lerden olan alacaklarının finansal yeniden yapılandırılmasının amaçlandığı belirtilen açıklamada, uygulamanın başlaması için gereken çerçeve anlaşmaya ilişkin yönetmeliğin çıkarıldığı anımsatıldı.

Bu çerçevede, anlaşmanın finans kuruluşları tarafından imzalanarak BDDK onayına sunulmasının öngörüldüğü belirtilen açıklamada, Türkiye Bankalar Birliği tarafından başlatılan hazırlık çalışmaları neticesinde bugün itibarıyla nihai hali verilen çerçeve anlaşmasının dokuz mevduat bankası, üç kalkınma ve yatırım bankası, üç katılım bankası, yedi banka dışı mali kuruluş tarafından imzalandığı bildirildi. BDDK; imza atan kuruluşları şöyle açıkladı:

İMZA ATANLAR

Mevduat bankaları: Akbank, HSBC, Şekerbank, Ziraat Bankası, Garanti Bankası, Halk Bankası, Türkiye İş Bankası, Vakıflar Bankası, Yapı ve Kredi Bankası.

Kalkınma ve yatırım bankaları: Türk Eximbank, Türkiye Kalkınma Bankası, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası.

Katılım bankaları: Albaraka Türk, Asya Katılım Bankası, Kuveyt Türk.

Banka dışı mali kuruluşlar: Fiba Faktoring, Girişim Faktoring, Kredi Garanti Fonu, Vakıf Deniz Finansal Kiralama, Vakıf Finansal Kiralama, Yapı Kredi Finansal Kiralama, Yapı Kredi Faktoring.

60 GÜN DAHA SÜRE VAR

Çerçeve anlaşmasının BDDK tarafından onaylandığı tarihten itibaren 60 gün içerisinde isteyen diğer alacaklı kuruluşlarca da imzalanabilmesinin mümkün olduğu belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"Finansal Yeniden Yapılandırma Çerçeve Anlaşması, Kurulun 4 Nisan tarihli kararı ile uygun görülmüş olup, bugün itibariyle süreç başlamış bulunmaktadır. Bahsekonu Kanun kapsamında, gönüllülük esasına dayalı uygulamaların hukuki altyapısı oluşturulurken, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından gerek bankaların ve diğer mali kuruluşların gerekse de KOBİ'lerin haklarının korunmasına özen gösterilmiş, hukuki sürecin en kısa zamanda tamamlanarak uygulamaya geçilmesini teminen titiz ve özverili çalışmalarda bulunulmuştur."(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title