Haberler

BBP: "Türkiye Kosova'yı Tanıyan İlk Ülke Olsun"

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Şanverdi, Türkiye'nin Kosova'nın bağımsızlığını tanıyan ilk ülke olması gerektiğini belirtti.
Şanverdi, yaptığı yazılı açıklamada, bağımsızlığın Kosova'nın hakkı olduğunu bildirdi ve "Bu hak hem siyasi hem tarihi hem de sosyal açıdan kaçınılmaz hale gelmiştir.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Şanverdi, Türkiye'nin Kosova'nın bağımsızlığını tanıyan ilk ülke olması gerektiğini belirtti.

Şanverdi, yaptığı yazılı açıklamada, bağımsızlığın Kosova'nın hakkı olduğunu bildirdi ve "Bu hak hem siyasi hem tarihi hem de sosyal açıdan kaçınılmaz hale gelmiştir. Kosova'nın bağımsızlığı bölgede barışın ve huzurun teminatı olacaktır" dedi. Şanverdi, açıklamasında şunları belirtti:

"Kosova Başbakanı Haşim Taçi'nin teklifiyle Kosova'nın Sırbistan'dan bağımsızlığının ilan edileceği özel oturum için olağanüstü toplanacak olan parlamentonun bugün bağımsızlık kararı alacağını öğrenmiş bulunmaktayız. Osmanlı bakiyesi topraklarda yaşanacak sevinci Türk halkı en içten duygularla paylaşmaktadır. Bu sevinç ve mutluluğun taçlandırılması Dışişlerine kalmaktadır. Hükümet Kosova'nın bağımsızlığını tanıyacağını halen ilan etmemiştir. Bu durum Türkiye ye yakışmamaktadır. Bir çok Batılı devlet ve ABD de dahil 100 den fazla devlet bağımsızlığı tanıyacaklarını belirtirken, Kosova ile birinci derecede tarihi ilişkileri olan Türkiye'nin bunu yapmaması son derece düşündürücüdür.

Türkiye her hal ve şartta Kosova'nın bağımsızlığını tanıyacaktır. Türkiye nin başka bir şansı da yoktur. Hal böyle iken Türkiye'nin yapması gereken bu süreçte öncü olmaktır. Kosova'yı tanıyan ilk ülke Türkiye olmalıdır." (ANKA)

(GO/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title