Haberler

Bbp Trabzon İl Başkanı Dünya Basınında

Le Monde, "Aşırı Milliyetçiliğin Kalesi" Olarak Nitelendirdiği Trabzon'un Bbp İl Başkanı Yaşar Cihan'ın "Bu Gençler, Çok İyi İdiler, Çok Saygılı İdiler: Ellerimizi Öpüyorlardı Ancak Bizden Daha Radikal Oldular ve Üç Yıldan Beri Onları Sadece Sokakta Görürdüm" Dediğini Yazdı. Cihan, "ABD, Türkiye'nin Doğusunu, AB İse Türkiye'nin Batısını İşgal Etmek İstiyor. Buna İzin Vermeyeceğiz" Dedi.

Dink cinayetinden sonra tüm gözlerin çevrildiği Trabzon, dünya basının ilgisini çekmeyi sürdürüyor. New York Times, "milliyetçi şiddet" ile de anılan Trabzon'un diğer bir yüzünün de bulunduğunu belirterek, İl için "bir minyatür İstanbul" dedi. Le Monde ise Trabzon'un BBP İl Başkanı Yaşar Cihan'ın "Bu gençler, çok iyi idiler, çok saygılı idiler: ellerimizi öpüyorlardı ancak bizden daha radikal oldular ve üç yıldan beri onları sadece sokakta görürdüm" dediğini yazdı. Cihan, "ABD, Türkiye'nin doğusunu, AB ise, Türkiye'nin batısını işgal etmek istiyor. Buna izin vermeyeceğiz" şeklindeki sözlerine yer verdi.

TRABZON "AŞIRI MİLLİYETÇİLİĞİN KALESİ"

Fransa'nın önde gelen gazetelerinden Le Monde, "Trabzon, aşırı milliyetçilerin kalesi" başlıklı haberinde bir zamanlar bölgenin en büyük limanı olan Trabzon'un artık merkezi lüks mağazalar ve eski çarşı ile canlılık bulan "Küreselleşmiş sıradan bir kent" olduğunu öne sürdü. Gazete, Trabzon için "Çoğu kadının başörtüsü kullanmadığı, gece bile lokanta ve kafeteryalar arasında gezdiği için daha laik bir görüntüsü olması dışında birçok Türk kentine benzediği"ni savundu.

"O zaman neden Trabzon" sorusunu da soran gazete, kentte son dönemdeki şiddet olaylarına işaret ederken, Erhan Tuncel'in polis ve jandarma muhbiri olduğu, Dink cinayetinin ardından "derin devlet"in bulunduğu iddialarına dikkat çekti. Ancak suçlamaların BBP İl Başkanı Yaşar Cihan'ı pek rahatsız etmediğini öne süren gazete, Cihan'ın açıklamalarına da yer verdi.

"ABD, TÜRKİYE'NİN DOĞUSUNU İŞGAL ETMEK İSTİYOR"

Yaşar Cihan, Yasin Hayal'ın McDonald's saldırısından sonra kendisinden para aldığı iddialarını kesin bir dille yalanlarken "Bu gençler, çok iyi idiler, çok saygılı idiler: ellerimizi öpüyorlardı ancak bizden daha radikal oldular ve üç yıldan beri onları sadece sokakta görürdüm. Ben artık onları ılımlılaştıramazdım" diye konuştu.

Trabzon'da 600 yabancı ajanın bulunduğunu ileri süren Cihan, "ABD, Türkiye'nin doğusunu, AB ise, Türkiye'nin batısını işgal etmek istiyor. Ancak buna izin vermeyeceğiz" dedi.

Le Monde'ye göre, Cihan ayrıca, Dink cinayetinin Türkiye'ye zarar verdiğini belirterek, sorumlular için "düşmanlarımızın arasında aranmalı, örneğin Hrant Dink'in kendisinin de eleştirdiği Ermeni diasporada" şeklinde konuştu.

Le Monde, "Bu paranoyak vizyon, daha az karikatürize versiyonları ile Türkiye'de ve özellikle Trabzon'da bu küçük partinin sempatizanlarından çok daha geniş bir çevre tarafından paylaşılıyor" ifadesini de kullandı.

TRABZON'UN DİĞER YÜZÜ ORTAYA ÇIKIYOR

New York Times gazetesi, son dönemde "milliyetçi şiddet" ile de anıldığını, Dink cinayeti zanlılarının bölgede gerçekleştirilen bir dizi suç ile bağlantılarının araştırıldığını belirtti. Ancak "Trabzon'un diğer yüzü de ortaya çıkmaya başlıyor" diyen gazete, Trabzon'un artık çarşıları, "görkemli kültürel hazineleri" ve diğer mükemmel unsurları ile tanınmaya başladığını kaydetti.

Trabzon'un şimdiden Karadeniz'de gezen lüks gemilerin de demirlediği bir liman olduğunu ancak bu gemilerin inen turistlerin Trabzon'u gerçekten çekici kılan unsurları kaçırdığını kaydeden gazete, Trabzon'un antik merkezi, taşlı sokakları ve eski tahta evleri ile "Minyatür İstanbul" olduğunu yazdı. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Gaddar CANLI izle! Fox TV Gaddar 13. Bölüm tek parça HD izle 19 Nisan Cuma! Kızılcık Şerbeti 59. Bölüm Canlı İzle! Show TV'de Neler Oldu? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title