Haberler

BBP: SSGSS'nin Amacı Sosyal Devleti Kaldırmak

BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, 'Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'nın amacı, sosyal güvenlik sistemini iyileştirmek değil, sosyal devleti ortadan kaldırmaktır' dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Sekreteri Yalçın Topçu, "Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'nın amacı, sosyal güvenlik sistemini iyileştirmek değil, sosyal devleti ortadan kaldırmaktır" dedi.

Topçu, yeni diye sunulan yasa taslağında, "sosyal devlet" anlayışının terk edildiğini belirterek, "Mevcut olan sosyal ve sağlık hakları elden alınmakta veya tırpanlamaktadır" dedi.

Yasanın gerçekte bir yenilik taşımadığını ifade eden Topçu açıklamasında,

"Yasa taslağı gerekçesini, sosyal güvenlik harcamalarını kara delik olarak görmekte, sosyal güvenlik kurumlarını işletmeye dönüştürmekte, sosyal hakları 'gelir artırıcı, gider azaltıcı' bir tacirin finansman anlayışı ile kısıtlamaktadır. Sosyal güvenlik sistemini iyileştirme şöyle dursun, sosyal devleti ortadan kaldıran, IMF'nin, sermaye çevrelerinin istekleri doğrultusunda sosyal hakları piyasa ekonomisinin insafına terk eden bir yasa tasarısı kamuoyuna üstüne üstlük reform olarak sunulmaktadır" dedi.

-ANAYASA MAHKEMESİ KARARINA AYKIRI-

Topçu, tasarının memurlar ve diğer kamu görevlileri yönünden ayrı bir bölümde ya da ayrı bir yasa olarak düzenlenmediğinden ve eski-yeni memur ayırımına dayalı bir düzenlemeyi kapsadığından, genel olarak Anayasa Mahkemesi kararına uygunluk taşımadığını da öne sürdü.

Açıklamasında, genel sağlık sigortasının hükümlerinin de özel sigortacılık tekniğine göre hazırlandığını belirten Topçu asgari ücrete yapılan zammı ve Türk Ticaret Kanunu Tasarısı'nı da eleştirdi. (ANKA)

(İG/ÇAĞ)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title