Haberler

BBP Lideri Yazıcıoğlu'nun Balıkesir Ziyareti

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Türkiye'nin Yapması Gereken En Önemli İşin Yeni Bir Anayasa Yapmak Olduğunu Söyledi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Türkiye'nin yapması gereken en önemli işin yeni bir anayasa yapmak olduğunu söyledi.

Partisinin istişare toplantısı için Balıkesir'e gelen BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu, esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti. Daha sonra Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği'nin salonunda düzenlenen istişare toplantısına katılan Yazıcıoğlu, ilk bölümde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Ülkedeki siyasi gelişmeleri değerlendiren Muhsin Yazıcıoğlu, AK Parti'ye açılan kapatma davasına atıfta bulunarak, "Sandıkla gelenler, sandıkla gitmelidir" dedi. Türkiye'nin 21. yüzyılın öncü bir devleti haline getirilmesi gerektiğini kaydeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Başka birileri zarar görecek diye muhaliflerimizi diskalifiye edeceğiz yada onları dışlayacağız düşüncesiyle gemiyi delmeye çalışırsak, sonuçta onlarla beraber birlikte gemiyle batarız. Ecdadın bize emanet ettiği bu vatan toprakları üzerinde Kürt'ü, Türkmen'i, Alevi'si, Sünni'si, doğulusu, batılısı, kuzeylisi, güneylisi hep beraber büyük birliğimizi sağlamak ve karnı tok, başı dik bir millet olarak 21. yüzyılın öncü bir devleti haline getirmek zorundayız. Bunu gerçekleştirebilmek için Türkiye'nin yapması gereken en önemli iş, önce demokratik, çoğulcu, özgürlükçü, devletin güvenliğini teminat altına alacak, ama, bireysel özgürlüklere de imkan verecek, onları güvence altına alacak bir anayasa yapmaktır. Türkiye, darbe dönemlerinin o anayasasını değiştirmek zorundadır. Bu anayasayı değiştirmeden, laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olarak Türkiye'yi dört saç ayağının üzerine oturtabilmemiz mümkün değildir. Bugünkü anayasa, her ne kadar ibaresinde laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti bulunsa da, siyaset, eşitlik ve fırsat eşitliği açısından ve devletin üniter yapısını bozmadan, milletin tüm değerleriyle birlikte büyümesini sağlayacak kanalları açıcı değil, tıkayıcı pozisyondadır. Onun için de mutlaka demokratik, çoğulcu, özgürlükçü, üniter yapıyı koruyacak ve fikir özgürlüğü ağını genişletecek katılımcı bir anayasa yapmalıyız. Ve mutlaka bir hukuk reformu yapmalıyız. Bu hukuk reformunu AB'ye danışarak değil, dış güçlere, küresel sermaye odaklarına danışarak değil, millete danışarak yapmalıyız.

Avrupa'nın ihtiyaçlarına bakarak değil, milletin ihtiyaçlarına bakarak yapmalıyız. Hakem millet olmalı, çözüm millet olmalı. Bizim problemimizi ABD çözemez, AB çözemez, BOP bizim projemiz olamaz. Bizim problemimizi yine bizim değerlerimizden hareket ederek çözeceğiz. Bunu da BBP gerçekleştirecektir." BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu, AK Parti'ye açılan kapatma davasıyla ilgili olarak, bir siyasi partinin sandıkla gitmesi gerektiğini söyledi. Yazıcıoğlu, "Sandıkla gelenler yine sandıkla gitsin. Sandıkla gelenler, sandıkta hesap versin. Elbette millet hesap sormayı bilsin. Ama, 'Ben ne yapayım? Alternatif yok' diyor, bunu birileri vatandaşımıza söylettiriyor. Halbuki hayır, alternatif de var. Alternatif Büyük Birlik Partisi. Milletimize diyoruz ki, gör. Büyük Birlik'i gör, Büyük Birlik'in iktidarını gör*Yerel yönetimlerde seçimlere kararlı bir şekilde gireceğiz. Ancak, bu siyasi belirsizlik kapanmayla sonuçlanırsa ondan sonra meydana gelecek birçok denklem var. Bu denklemlerden sonra bir erken seçim ihtimali de göz ardı edilmemeli" diye konuştu.

(YU-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title