Haberler

Bbp Lideri Yazıcıoğlu: "Evren Nobel'e Oynuyor"

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Türkiye'nin Eyaletlere Bölünebileceğini Açıklayana 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren İçin, "Artık Nü Resimleri ile Değer Görmeyen Evren, Nobel'e Aday Olmak İçin İhanet Derecesinde Sözler Sarf Etmektedir" Dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Türkiye'nin eyaletlere bölünebileceğini açıklayana 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren için, "Artık nü resimleri ile değer görmeyen Evren, Nobel'e aday olmak için ihanet derecesinde sözler sarf etmektedir" dedi.

Yazıcıoğlu, parti genel merkezinde Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Yazıcıoğlu, gazetecilerin "Türkiye 8 eyalete bölünmeli" diyen Kenan Evren'in açıklamalarını nasıl değerlendirdiği yönündeki sorularına "Artık nü resimleri ile değer görmeyen Evren, Nobel'e aday olmak için ihanet derecesinde sözler sarf etmektedir" karşılığını verdi.

Evren'in açıklamalarına ilk desteğin Öcalan'dan geldiğini anımsatan Yazıcıoğlu, Bu açıklamaların teröre ve PKK'ya destek sağladığına dikkat çekti. Yazıcıoğlu, "Yaşadıkça daha neler göreceğiz. 12 Eylül hareketinden sonra Kürtçe'yi yasaklayıp ülkeyi gerginleştiren Evren, şimdi özgürlükçü oldu. Nü resimleriyle alamadığı ödülleri, şimdi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin hassasiyetlerine vurduğu hançerle alacağını sanıyor. Nasıl olsa Türkiye Cumhuriyeti değerlerini savunanlara ödül verilmiyor, ama vatanın bölünmez bütünlüğüne karşı ihanet çeteleriyle kol kola girince ödül alınıyor" diye konuştu.

KASIRGA OLUR BOĞARIZ

Evren'in darbeci olarak ölmektense, Nobel'e aday gösterilip ölmeyi yeğ tuttuğunu ileri süren Yazıcıoğlu, Genelkurmay Başkanlığı yapmış, olağanüstü yöntemlerle devletin başına geçmiş birinin bugünlerde ortaya koyduğu tavrın "vahim" olduğunu belirtti. Yazıcıoğlu, bu açıklamaları kabul etmenin mümkün olmadığını ifade ederek, "Vallahi kasırga olur, boğarız" dedi.

Gazetecilerin DYP lideri Mehmet Ağar'ın "Evren yanlış anlaşıldı" şeklindeki sözlerini hatırlatması üzerine Yazıcıoğlu, "Ağar tevhilcibaşı mı ki Evren'i aklamaya çalışıyor" dedi. Yazıcıoğlu, şöyle devam etti:

"Bu ülkenin çocukları dağlarda karlar altında ülkelerini savunurken, siz deri koltukların üstünde masaya serdiğiniz kağıtların üstünde fantezi yapamazsınız. Size bu hakkı vermeyiz. Kimsenin bu vatan toprakları üzerinde fantezi yapma hakkı yoktur. Bizler Anadolu'ya tatil yapmak için gelmedik. Biz kimseye, hiçbir güce yaranmaya çalışmıyoruz. Büyümek için kimsenin desteğine de ihtiyacımız yok. Biz rant elde etmek için değil Türkiye sevdamız için yola çıktık. Kürtler bizim kardeşimizdir. Bizim düşmanımız PKK'dır. Biz bu ülkede tatil yapmaya gelmiş bir ecdadın çocukları değiliz. Kimse hayallere kapılmamalı, bu Kenan Evren de olsa karşılığını görür."(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title