Haberler

BBP Lideri Yazıcıoğlu Edremit'te Cami Açılışına Katıldı

Balıkesir'in Edremit İlçesine Bağlı Avcılar Köyünde Cami Açılışına Katılan BBP Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, Türkiye'nin Gerçekten Demokratik Bir Ülke Haline Getirilmesi Gerektiğini Söyledi.

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Avcılar köyünde cami açılışına katılan BBP Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, Türkiye'nin gerçekten demokratik bir ülke haline getirilmesi gerektiğini söyledi.

Edremit'te Avcılar altı mevkiinde 2005 yılında temeli atılan bin 500 kişilik Mevlana Camii törenle hizmete açıldı. Diyanet yetkilileri, Balıkesir Müftüsü Necdet Çetin, Edremit Müftüsü Ramazan Tekin ile yüzlerce kişinin katıldığı cami açılışına iştirak eden Yazıcıoğlu, cuma namazını kıldıktan sonra camide incelemelerde bulundu. Namaz çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Yazıcıoğlu, "Özellikle iktidarda olanların işi polemikler ortaya çıkartmak değildir. Onların işi sürekli gerilim çıkartmak değildir. İktidarda olanların işi ülkeye huzur, barış, dostluk ve kardeşlik getirmektir. Anadolu'ya gittiğimiz zaman görüyoruz vatandaş işsizlik ve yoksulluktan inim inim inliyor. Yaylalarımız boş kaldı. Meralarımız sahipsiz. Vatandaş çiftçilikten, hayvancılıktan vazgeçiyor. Çünkü ürettiğinin karşılığını alamıyor. Ürettiğinin bir değeri yok. Bundan dolayı üretmiyor" dedi.

Siyaset ile yargının birbirine karışmaması gerektiğini ifade eden Yazıcıoğlu, "Yargı, yürütme, yasama ayrılığına dayanan bir sistemi oturtamadığımız için sürekli yargı siyasete, siyaset yargıya bulaşıyor ve eller, cepler birbirine karışıyor. Türkiye yapay gündemlerle tartışmalarla zaman öldürüyor. Dünyada ekonomik kriz var ve bizim sahillerimizi yalıyor. Ecdadımızın bize emanet ettiği bu vatan toprağında Kürdü, Türkmeni, Alevisi, Sünnisi ile birlik ve beraberlik içinde yaşamaya ve bu birliğimizden daha çok üretim ve huzur elde etmeye mecburuz. Bugün Avrupa'da birlik elde edilmeye çalışılıyor. Ortadoğu projesi deniliyor. Uluslararası şirketler buralarda yeni projeler üretiyorlar ve küçük birlikteliklerden büyük birlikler oluşturmaya çalışıyorlar. Ama ne yazık ki, Avrupa ve Amerika bize başka bir şey dayatıyor. Yeni azınlıklar üretin diyorlar. Kürtlere, Alevilere azınlık hakkı verin diyorlar. Yani kendileri birlik oluşturmaya çalışırken, bizleri bölüp parçalamaya çalışıyorlar. Bu oyunların hepsini bozmanın yolu, tarihimize, kültürümüze sahip çıkmak, tarihteki büyük şahsiyetlerimize sahip çıkmak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin varlığına, birliğine sahip çıkmaktır. Devletimiz demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Bu vasfını korumak ve bununla ilgili eksiklikleri ortadan kaldırmak zorundayız. Gerçekten Türkiye'yi bir hukuk devleti yapmalıyız. Gerçekten ülkemizi tam demokrasiye kavuşturmalıyız. Bireysel özgürlükleri gerçekten sağlamalıyız. Bunu sağlarken, devletin güvenliğinden üniter yapısından da taviz vermemeliyiz. Bu vatan toprağını düşman istilasından koruyan, İstiklal harbini veren ve oradan cihan imparatorluğumuzun son kalıntısı olan Anadolu ve Trakya toprakları üzerinde bu genç cumhuriyeti kurarak bize emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ben şükran ve minnetle anıyorum. Ecdadımızın mücadelesine gölge düşürmek isteyen her türlü beyandan kaçınılması gerekir. Milletimizin iş, aş, hukuk, demokrasi beklentisini ve uluslararası arenada onurla başımızı dik tutturacak şekilde, pasaportumuza saygı duydurtacak şekilde, ülkemizi güçlendirmek göreviyle görevli olanlar polemik ortaya çıkartmasınlar. Polemiklerle uğraşmasınlar, asıl işlerine baksınlar. Asıl iş yapması gerekenler konuşmasınlar. Maalesef Türkiye ne çekiyorsa bundan çekiyorlar" diye konuştu.

"ENERJİ ALANINDA İSRAFLAR VAR" Elektrik zammı konusunda da görüş bildiren Yazıcıoğlu, "IMF politikalarına dayanan ekonomik programların tabii ki sonuçları budur. Bugün enerji alanında müthiş bir israf var. Kayıp kaçaklar var. Dışa bağımlılığımız var. Dışa bağımlılığımız önleyecek şekilde Türkiye dönüştürülebilir enerjiye önem vermelidir. Rüzgardan güneşe, sudan bio enerjiye kadar her alandaki tüm imkanlarımızı sonuna kadar seferber edip enerjide bağımsızlığımızı mutlaka sağlamak zorundayız. Ben TBMM'ye bir kanun teklifi verdim. TEDAŞ'ı özelleştirecekler. Ben diyorum ki TEDAŞ'ı gelin öz kaynaklı geniş tabanlı milli bir özelleştirme metoduyla millete verelim. Her ilimizi bir şirket haline getirelim. Her ildeki şirkete bütün aboneler ortak olsun. Bu kanun teklifim kabul edilirse 5-6 ay içerisinde 25 milyar dolar devletin kasasına girecek ve öz kaynak temin edilirken, 40 bin insanımıza yeni iş temin edilmiş olacak. Ben iktidar partisini öz kaynaklı, geniş tabanlı olan özelleştirme ile ilgili metodumuza destek vermeye çağırıyorum. Bizim işimiz bu, biz çözüm üretiyoruz. Çözümü önlerine koyuyoruz. Bu yeni gelen zam dalgaları vatandaşın belini büküyor" dedi.

Basın mensuplarının, "Türkiye seçime mi gidiyor?" sorusuna Yazıcıoğlu, "Bir ay sonrasını tahmin etmek mümkün değil. Çünkü buradaki siyasi belirsizlikler Türkiye'yi seçime de götürebilir. AK Parti'nin kapatılması davasıyla ilgili bir şey diyemem. Çünkü devam eden bir mahkeme var. Söylemem temenni olur. O temenni ile yanlış anlaşılmak da istemem" cevabını verdi.

(SŞ-MŞ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title