Haberler

BBP Lideri Yazıcıoğlu: "CHP, Beceriksizliğini Emniyet Teşkilatına Yükledi"

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın odasının emniyet güçlerince dinlendiği iddiaları konusunda, CHP'nin "beceriksizliğini ve yetersizliğini emniyet teşkilatına yüklediğini" savundu.
Bitlis, Muş ve Bingöl'de partisinin düzenlediği programlara katılmak için parti yöneticileri ile geldiği Van Ferit Melen Havaalanı'nda açıklama yapan BBP Genel Başkanı Yazıcı...

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın odasının emniyet güçlerince dinlendiği iddiaları konusunda, CHP'nin "beceriksizliğini ve yetersizliğini emniyet teşkilatına yüklediğini" savundu.

Bitlis, Muş ve Bingöl'de partisinin düzenlediği programlara katılmak için parti yöneticileri ile geldiği Van Ferit Melen Havaalanı'nda açıklama yapan BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu, dinlenme iddiaları ile ilgili CHP'ye yüklendi. CHP'nin "halktan kopuk, milletten uzak ve sadece devlet erkinin imkanlarını kullanarak siyaset yapmaya alışmış, özgürlükler karşıtı bir parti" olduğunu dile getiren Yazıcıoğlu, geçmişten başlayan bu anlayışın devam ettiğini söyledi.

-"SAV ÖZÜR DİLEMELİYDİ"

Yazıcıoğlu, Sav'ın hac konusundaki sözlerini gaf olarak değerlendirmek istediklerini ifade ederek, "Şayet öyleyse hemen yapması gereken şey özür dileyerek bunu düzeltmekti. Ama bunu düzeltme yoluna gitmeye yanaşmadılar ve öyle anlaşıyor ki bunu yapmayacaklar. Türkiye'nin asıl sorunu bu değil, bu tür olayları, sorunları örten anlayışlardır. Bu tartışmalar hem toplumu geriyor hem siyaseti kişiselleştiriyor hem de devlet ile milletin arasında mesafe koyuyor" dedi.

Türkiye'de yasadışı dinlenmenin uzun zamandan beri var olduğunu savunan Yazıcıoğlu, şöyle konuştu:

"28 Şubat sürecinde meydanlarda çuvallarla kasetler dolaştırılıyordu. Bu dönemde de bu tür dinlenmelerin olduğunu herkes varsayıyor. Ama Önder Sav'la ilgili, odasının uzaktan dinlenme iddiaları yeni bir boyut kazandı. Bu gizli bir dinlenme değil, bir gazeteci ile yapılan telefon görüşmesinin kayda alındığı görülüyor. Bunun mahkeme tarafında detaylıca ortaya konulması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Yazıcıoğlu, fedakarca görevini yapan polis teşkilatının suçlu pozisyonuna sokulmasını doğru bulmadığını söyleyerek, siyasetçilerin kendi hatalarını, kendi yaklaşımlarından kaynaklanan yetersizliklerini ve beceriksizliklerini güvenlik güçlerine, emniyet mensuplarına yüklememesi gerektiğini kaydetti.

-"HÜKÜMETİN GAP AÇILIMINI ÖNEMSİYORUM"

Doğu ve Güneydoğu'da işsizliğin had safhaya ulaştığını anlatan Yazıcıoğlu, "Devletin yatırımları güvenli olan yere gidiyor, özel sektör de güvenli yeri tercih ediyor. Onun için bölgede birinci öncellik güvenliğe verilmesi gerekiyor. Terörle mücadelede, devlet, vatandaş, hükümet, muhalefet ve siyasi partiler hep birlikte hareket etmeli. Türkmeni, Kürdü, Arabı bu gemide olan herkes kucaklaşarak teröre karşı durmalı. Ülkenin kaynakları her yöre ve bölgede yatırım için eşit olarak yatırıma dönüştürülerek istihdam alanlarının oluşturulmalı" dedi.

Yazıcıoğlu, hükümetin GAP açılımını eksikliklerine rağmen önemli gördüğünü belirterek, bölgenin limanlarla, Ortaasya ve Ortadoğu ile demiryolu ve karayolu bağlantısı güçlendirilmesi, kargo uçaklarının inip kalkabilmesi için havaalanlarının genişletilmesi gerektiğini kaydetti.

Yazıcıoğlu, değiştirilen TRT kanunu ile ilgili bir soruya, TRT ile ilgili önceden alınmış kararın olduğunu, diğer lehçelerdeki 1 saatlik yayının 5 saat ya da 24 saate çıkarılmasının mahsuru olmadığının altını çizdi. (ANKA)

(SL/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title