Haberler

Bbp ile Halkevleri Arasında Bayrak Krizi

Ermeni Asıllı Türk Gazeteci Hrant Dink'in Öldürülmesinin Ardından Halkevleri'nin Bbp Genel Merkezi'ne ABD Bayrağı Göndermesi İki Kuruluş Arasında Gerginliğe Yol Açtı.

Ermeni asıllı Türk gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesinin ardından Halkevleri'nin BBP Genel Merkezi'ne ABD bayrağı göndermesi iki kuruluş arasında gerginliğe yol açtı.

BBP Genel Başkan Yardımcısı ve Birlik Akademisi Başkanı Hakkı Öznur, Halkevleri'nin adının dışında halkla hiçbir ilgisi olmayan, çoğu üyesi Marksist, Leninist, Maoist ve ateist olduğunu öne sürdüğü Halkevleri'nin ayrımcılık ve bölücülüğe hizmet ettiğini iddia etti.

Öznur, yaptığı yazılı açıklamada, Dink cinayetinin ardından BBP'yi hedef alan bir gösteri yaptıktan sonra BBP Genel Merkezi'ne bir ABD bayrağı gönderen Halkevleri'ne sert tepki gösterdi. Tek parti dönemi özlemcisi, totaliter bir anlayışa sahip, faşizan ve otoriter bir sistemi savunan Halkevleri'nin kurulduğu günden günümüze sabıkalı ve kirli bir geçmişe sahip olduğunu ileri süren Öznur, "Cumhuriyeti kuran, milli irade olan Türk Milliyetçiliği'nin yılmaz savunucusu olan Türk Ocakları'nın 1931'de CHP'ye alternatif olacağı endişesi ile; mevcut sistem sahipleri tarafından kapatılması ile 1 yıl sonra yerine kurulan adındaki 'halk' kelimesi hariç halkla, onun inanç ve değerleriyle hiçbir zaman ilgisi ve ilişkisi olmayan Halkevleri'nin günümüzdeki uzantıları da; geçmişte olduğu gibi bugünde milli değerlere ve inançlara haince saldırmaya devam etmektedir" dedi.

Öznur, Halkevleri'nin halkın meseleleriyle değil halka yabancı, milli ve İslami değerlerle kavgalı, milli kültüre ve tarihe düşman, materyalist fikirleri benimseyen, elitist jakobenlerin, Marksist-Leninist örgüt mensuplarının legal alanda barınma ve toplanma merkezi haline geldiğini ileri sürdü. Öznur, "Halkevleri ve benzeri marjinal yapılar bugün; ABD, AB ve İsrail'den oluşan ve ülkemizi küresel kuşatmaya alan, emperyalist şer güçlerin taşeronluğunu yapmaktadır. Amaçları ise ülkemizde etnik ve mezhep temelli çatışmalara zemin hazırlamaktan başka bir şey değildir" iddiasında bulundu.

Öznur, Atlantik'in ötesinden gelip önce Afganistan'ı ardından Irak'ı işgal eden 'küresel teröristleri' savunan ve kendilerine 'devrimci sol' diyen hainlerin, geçmişte olduğu gibi bugün de ABD emperyalizmine hizmet ettiğini öne sürdü. Bugün ABD işgallerine karşı çıkan ve ona karşı tavır koyan BBP'yi, 'ABD yanlısı' olarak göstermenin yeni bir Amerikan senaryosu olduğunu savunan Öznur, şunları kaydetti:

"Bu senaryoda yer alanlar ise BBP yi kendilerine her zaman olduğu gibi hedef alan marjinal sol çevrelerdir. Irak'ı yakıp yıkan ABD ye, Filistin'i ve Lübnan'ı işgal eden Siyonist İsrail'e en sert şekilde karşı çıkan, Irak ve Lübnan'daki vahşeti bu ülkelere giderek bizzat yerinde gören, ABD ve İsrail'e karşı uluslararası alanda karşı cephe açan BBP'ye yönelik bilinçli olarak başlatılan kirli ve iğrenç saldırılar uluslararası emperyalist bir oyunun parçasıdır. Büyük Birlik Partisi olarak piyonlarla değil onların arkasındaki karanlık merkezleri ortaya çıkarmak ve bu karanlık odaklarla uğraşmak birinci düsturumuzdur. BBP'nin milli kimliği, duruşu, iç ve dış mihrakları hep rahatsız etmiştir etmeye de devam edecektir. Onların rahatsız olması BBP'nin istikametinin doğru olduğunun açık bir göstergesidir."

(YZE-YZE-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title