Haberler

BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu'ndan Futbol Federasyonu'na Tepki

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Trabzonspor-sivasspor Karşılaşmasında Yaşanan Olayların Ardından Türkiye Futbol Federasyonu'nun Karşılaşmanın Tekrarı ile İlgili Kararı Kınadığını Açıkladı.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Trabzonspor-Sivasspor karşılaşmasında yaşanan olayların ardından Türkiye Futbol Federasyonu'nun karşılaşmanın tekrarı ile ilgili kararı kınadığını açıkladı.

Parlamentoda bugün bir basın toplantısı düzenleyen Yazıcıoğlu, "Bir Sivaslı ve sporsever olarak Futbol Federasyonu'nun verdiği taraflı ve adaletsiz kararı yadırgıyorum ve yadırgamanın ötesinde kınıyorum. Futbol Federasyonu'nun bu kararını kınamamda Sivaslı olmamın etkisinden çok kararın adaletsizliği ve haksızlığı etkili olmaktadır" dedi.

Futbol Federasyonu'nun bu kararının statlarda var olan taraftar hırçınlığını daha da artıracağı ve şiddete dönüştüreceği görüşünü savunan Yazıcıoğlu, "Bu karar maçı kaybetmek üzere olan taraftarın sahaya inerek, futbolcuya, karşı takımın taraftarlarına, teknik adamlarına, güvenlik güçlerine ve hakeme saldırarak maçı ertelemesinin önünü açmıştır. Bu kararıyla federasyon, takımların mücadelesinde tarafsızlığını bozmuş ve hatta haklıdan yana taraf olması gerekirken haksızın yanında yer almıştır. Bu maçta

haklı ve mağdur olan Sivasspor cezalandırılmıştır. Bu kararıyla şiddeti yapan saldırganları koruduğunu ve şiddete maruz kalanları adeta cezalandırdığını ilan etmiştir" diyen konuştu.

"Bu olayın peşini bırakmayacağız" diyen Yazıcıoğlu'nun yazı açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Bu kararıyla federasyon Trabzonlu olan Başkan Haluk Ulusoy'un etkisinde olduğunu göstermiştir. Galatasaray-Fenerbahçe maçındaki tutum ve tavrını gösteren Futbol Federasyonu Trabzon-Sivasspor maçı sonrasındaki şiddet olaylarında göstermeyerek tarihe kara bir leke sürmüştür. Bu olayın peşini bırakmayacağız."

Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Yazıcıoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Gül'ün yemin merasiminde askerlerin bulunmamasıyla ilgili bir soruya, Gül'ün Anayasa ve içtüzük çerçevesince cumhurbaşkanı seçildiği cevabını verdi. Cumhurbaşkanı'nın da yeminine sadık kalması gerekliliğinin altını çizen Yazıcıoğlu, Türkiye'nin bir an önce öncelikli gündem maddelerine dönerek, işsizliği, açlığı giderici politikalar yürütmesi, iç ve dış olaylara müdahale gitmesi gerektiğinin altını çizdi.

(AU-MFS-SN-SN-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title