Haberler

BBP Genel Başkanı Topçu: Bir Oy İçin Milleti Kamplara Bölmeyin

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu, "Sayın Erdoğan, sayın Bahçeli, sayın Kılıçdaroğlu Yunus'un dediği gibi dünya kimseye kalmaz.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu, "Sayın Erdoğan, sayın Bahçeli, sayın Kılıçdaroğlu Yunus'un dediği gibi dünya kimseye kalmaz. Bir oy için milleti kamplara bölmeyin, yukarıda kavga etmeyin, birbirinize sövüp saymayın" dedi.

BBP lideri Yalçın Topçu partisi tarafından Eskişehir Odunpazarı Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşma yaptı. Miting öncesinde Odunpazarı Belediyesi Mehteran takımı gösteri yaptı. Partili gençler dev bir Türk Bayrağı açtı. Yaklaşık bin kişinin izlediği mitingde konuşmasına Yunus Emre'nin sözleriyle başlayan Topçu "Liderler meydanlarda birbiri hakkında usulsüz sözler söylüyor. Yunus'un diliyle buradan onları uyaralım. İnşallah akıllarını başlarına alırlar. Bunlar hem ülkeyi hem de milleti geriyor. Birbirlerine ağza alınmayacak laflar söylüyorlar. Sonra da gidiyor meclis koridorlarında sarmaş dolaş oluyorlar. Siz onlara bakmayın, yukarıda ne söylerlerse söylesinler, biz onlara Yunus'un diliyle seslenelim. Yunus Emre 'Sevelim sevilelim dünya kimseye kalmaz. Gelin tanı olalım, işi kolay kılalım, sevelim sevilelim dünya kimseye kalmaz' diyor. Sayın Erdoğan, sayın Bahçeli, sayın Kılıçdaroğlu Yunus'un dediği gibi dünya kimseye kalmaz. Bir oy için milleti kamplara bölmeyin, yukarıda kavga etmeyin, sövmeyi saymayı bırakın" dedi.

TERÖR ÜZERİNDEN SİYASET YAPIYORLAR

SEVSİNLER 17'NCİ BÜYÜK EKONOMİYİ

İktidarın sürekli olarak dünyanın 17'nci büyük ekonomisi olmakla övündüğünü ifade eden Yalçın Topçu, kendisinin 17'nci büyük ekonomiyi eleştirmeye hakkı olduğunu söyledi. Topçu, "Her şeyi özelleştirdiler. Teknenin dibi kazandı. 17'nci büyük ekonomi diyorsunuz. Türkiye'de Kılıçdaroğlu'nun dediği gibi 9 milyon emekli yok. Bilmiyorsa öğrensin. Sayıyı doğru söylesin. Seçime 5 gün kala aklına yeni mi geldi emekliler. Türkiye'de 9 milyon 250 bin emekli var. Bir emekli 956 liranın altında maaş alıyorsa açlık sınırındadır. 4 kişilik bir aile 3 bin 10 lira maaş alıyorsa yoksulluk sınırındadır. Bu miting alanında bulunanların içinde kaç kişi 3 bin 10 lira alıyor. Sevsinler 17'nci büyük ekonomiyi" diye konuştu.

O PAKETTE CUNTANIN YARGILANMASI VARDI

Referandumda kendilerinin cuntanın yargılanması için evet oyu verdiklerini anlatan Topçu, "Kemal bey o dönemde Karadeniz'e gidiyor bu pakette fındık var mı ' Antalya'ya gidiyor bu pakette portakal var mı' Diyordu. O pakette cuntayı yargılamak vardı. Ülkücüsüyle, devrimcisiyle bir neslin intikamını almak vardı. Biz onu yaptık. Bunlar pakette fırdık ve portakal aradı. Tunceli'ye gitti orada bölücülere af aradı. Hakkari'ye gitti PKK ile yanyana. Diyarbakır'a geldi KCK ile yan yana oldu. Ankara'ya döndüğünde ise Atatürkçülük yapıyor" dedi.

POLİSLER 3'ÜNCÜ DERECEDEN EMEKLİ OLUYOR

Helikopter kazasında yaşamını yitiren eski genel başkanları Muhsin Yazıcıoğlu'nun özel güvenlik görevlileri ilgili yasanın çıkması için meclise kanun teklifi verdiğini anımsatan Yalçın Topçu, "Özel güvenlik görevlilerimiz var bellerine silah veriyoruz, özlük hakları yok, asgari ücretin biraz üzerinde ücret alıyorlar. Bununla ilgili olarak Muhsin Yazıcıoğlu meclise kanun teklifi verdi. Biz meclis dışındayız. Gittik içişleri komisyonuna Yazıcıoğlu'nun verdiği teklifin durumunu sorduk. Genel kurula getirttik. Ancak genel kurulda Nasreddin Hoca misali kuşa çevirdiler. İktidara geldiğimizde yapacağımız ilk iş özel güvenliği Avrupa standartları haline getirtmek olacak. Bunun yanı sıra polisler, jandarma uzman çavuşlar üniversiteyi de bitirse de 3'üncü dereceden emekli oluyorlar. Yıllardır polis ve uzman jandarmalara üvey evlat muamelesi yapıyorlar. Sizin adaletiniz batsın. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerinde usta öğreticiler var. Sayıları sadece 17 bin. 30 yıl usta öğretici olarak çalışıyor emeklilik hakkı yok" dedi.

PARTİLERE YAPILAN HAZİNE YARDIMLARINI KESECEĞİZ

İktidara gelmeleri halinde YÖK'ü kaldıracaklarını söyleyen Topçu, anaokuluna başlayan bir öğrencinin ileride hangi üniversiteyi okuyacağını bileceğini kaydetti. Vatanı savunmak için askere gidenlere asgari ücret kadar para ceplerine koyacaklarını, bununun kaynağını da siyasi partilere yapılan hazine yardımları keserek sağlayacaklarını açıkladı.

Kalkınan Anadolu Projelerin olduğunu, bu projede Fırat, Kızılırmak ve Yeşilırmak'ın birleştirilerek 6 adet baraj yapılacağını, tarım ve havancılıkta marka şehirlerin oluşturacaklarını belirten Yalçın Topçu, "Bizim projemiz çılgın proje değil. 10 milyar dolara bitecek, yılda 6 milyar dolar kar edecek, bir milyon 300 bin kişiye yılda istihdam yaratılacak" diye konuştu. Her evden kendilerine bir oy verilmesini isteyen Yalçın Topçu, "Hepsini denediniz. Ellerim tertemiz. Bir oy verin, Büyük Birlik Partisi'ni meclise taşıyın" dedi. - Eskişehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title