Haberler

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu Sivas'ta

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, Türkiye'nin En Büyük Meselesinin Terör Olduğunu Belirterek, Sınır Ötesi Harekatın Sonuna Kadar Devam Etmesini Gerektiğini Söyledi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, Türkiye'nin en büyük meselesinin terör olduğunu belirterek, sınır ötesi harekatın sonuna kadar devam etmesini gerektiğini söyledi.

Sivasspor için düzenlenen yardım gecesine katılmak üzere memleketi Sivas'a gelen Yazıcıoğlu, gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Basın mensupları ile kahvaltı da biraraya gelen Yazıcıoğlu, ilk olarak Sivasspor'a başarılar dileyerek, takımın yarın oynanılacak olan Trabzonspor maçını kazanmak zorunda olduğunu kaydetti. Yazıcıoğlu, "Sivasspor gurur tablomuz oldu. Bu doğrultuda pazar günü yapılacak olan maçta da başarılı olacağına inanıyorum. Çünkü buna mecbur ve mahkum hale gelinmiştir" dedi.

Yazıcıoğlu, ülkenin en önemli meselesinin terör olduğunu ifade ederek, terör sorununun ülkeye ekonomik ve sosyal alanda birçok zarar verdiğini dile getirdi. Diyarbakır'daki bombalı saldırıyı değerlendiren Yazıcıoğlu, terörün hedefinin Türkiye'nin birliğini bozmak olduğunu vurgulayarak, "Terör, hedeflerine ulaşmak için önüne gelen her engeli yıkmak istiyor. Önüne gelen engel Türk'müş, Kürtmüş, Aleviymiş, Sünniymiş, Türkmen'miş hiç fark etmez. Azıcık bir vicdanı olan, insan olan, birisi o güzergahtan masum

çocukların gideceğini hesap ederek o eylemi bir dershanenin önünde gerçekleştirmezdi. Başka birçok yer vardı. Diyarbakır saldırısının failinin de kısa sürede yakalanmasından dolayı emniyet güçlerini tebrik ederim" diye konuştu.

Terörün bitirilmesi için sınır ötesi harekatların artarak devam etmesini de isteyen Yazıcıoğlu, Diyarbakır saldırısını yapan teröristin Kandil dağında eğitim gördüğünün tespit edildiğini ve terör örgütünün buna benzer faaliyetlerinin bilindiğini belirtti. Bugüne kadar yeterli operasyon yapılmamasının sebebini de bilmediğini ifade eden Yazıcıoğlu, şu ifadeleri de kullandı:

"Amerika Birleşik Devletleri buradan elde ettiği istihbarat bilgilerini Türkiye'ye zamanında aktarmamıştır. Türkiye, bu istihbarat bilgilerini kendileri alabilecek mekanizmaları kurmamıştır, kuramamıştır. Bunların hepsi zaaftır ve bu zaaftan da terör örgütleri yararlanmıştır. Şimdi Türkiye olarak beklentimiz, bu operasyonların hız kesmeden devam etmesi ve gerçekten örgütün merkezi nereye kayarsa kaysın, ucu nereye dayanırsa dayansın bu kararlılığını Türkiye sürdürmelidir".

Açıklamasının sonunda mevsimlik işçilerin sıkıntılarına da değinen Yazıcıoğlu, işçilerin hiçbir sosyal güvencelerinin olmadığını da sözlerine ekledi. Yapılan açıklamaların ardından Yazıcıoğlu, Cem Vakfı'nı ziyaret etti.

(İG-YS-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title