Haberler

BBP Genel Başkanı Destici, Eskişehir'de Açıklaması

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Biz iktidara gelelim, geldiğimizde yapacağımız ilk iş, bu milleti, bu cunta anayasasından kurtarmak, demokratik, 75 milyonu kucaklayacak sivil bir anayasaya kavuşturmaktır. Bu bizim namus sözlerimizden bir tanesidir. Bir sözümüz de Allah şahidimiz olsun ki, iki kesim için idam cezasını geri getireceğiz" dedi.

Destici, TÜLOMSAŞ'ın bahçesinde düzenlenen, BBP Eskişehir 7. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, BBP'nin toplumun tüm kesimleriyle gönül bağı olduğunu belirterek, bu gönül birlikteliğinin sandığa aksettirilmesi gerektiğini söyledi.

Hem Türkiye'nin geleceği, hem de İslam dünyasındaki mazlum milletlerin kurtuluşu için BBP'nin iktidarının beklendiğini savunan Destici, sadece Türkiye'de değil, İslam coğrafyasında da çalışacaklarını vurguladı.

"Esed'in PYD'ye yardım etmesinden daha doğal ne olabilir"

Kendisine " Beşşar Esed'in PYD'ye yardım etmesini nasıl karşıladığı" yönünde sorular iletildiğini aktaran Destici, "Esed'in PYD'ye yardım etmesinden daha doğal ne olabilir. Esed'in PYD'ye yardım etmesi niye bu kadar şaşırtıyor. Babası da yıllarca PKK'ya sahip çıkmadı mı? Apo'yu topraklarında  barındırmadı mı?" ifadelerini kullandı.

Çözüm sürecini de eleştiren Destici, "PYD'nin bugünlere gelmesi çok önceden belliyken, buna hiçbir tedbir alınmamışsa o zaman Esed'e söyleyecek ne sözümüz var" diye konuştu.

Çözüm sürecinde, PKK'nın talepleri olduğunu anımsatan Destici, kendisini dinleyen partililere, "Kabul ediyor musunuz?" diye sorarak, şöyle devam etti:

"Bu milletin hiçbir ferdi bunu kabul etmiyor. Bu süreç Türkiye'yi nereye götürecek, önce PKK'yı meşrulaştıracak, daha sonra siyasallaştıracak daha sonra devletleştirecek. Hiç kimsenin şüphesi olmasın."

"Biz milliyetçiyiz ama bizim milliyetçiliğimiz asla bir etnik kökene dayanmıyor" diyen Destici, şunları kaydetti:

"Biz bu bayrağın altında bir ve beraber yaşama gayesi ortaya koyan Kürdünde, Türkmeninde, Lazında, Arabında, Boşnağında, Zazanında milliyetçisiyiz. Bizim hayalimiz, 75 milyonun her bir ferdinin alevisi, sünnisiyle, başı açığı, kapalısıyla, sağcısıyla solcusuyla,  güvenli, mutlu, refah ve huzur içerisinde yaşamasıyla ilgilidir."

-BBP'nin millete sözü

Hükümeti ve muhalefet partilerini yeni Anayasa hazırlıkları konusunda eleştiren Destici, "Hiç şüpheniz olmasın BBP'nin milletimize sözüdür. Biz iktidara gelelim, geldiğimizde yapacağımız ilk iş, bu milleti, bu cunta anayasasından kurtarmak demokratik, 75 milyonu kucaklayacak sivil bir anayasaya kavuşturmaktır. Bu bizim namus sözlerimizden bir tanesidir. Biz sözümüz de Allah şahidimiz olsun ki, iki kesim için idam cezasını geri getireceğiz. Bu kesimlerden biri küçük yaşta çocukları kaçırıp tecavüz edenler, diğeri de PKK'lı teröristler, başta Abdullah Öcalan olmak üzere idam edeceğiz. Bunu açık ve net olarak söylüyorum" dedi.

Destici, memleketi olan Eskişehirli partililerden yerel seçimlerde destek isteyerek, BBP'yi önce yerel seçimlerde, sonrada genel seçimlerde iktidara taşıyacaklarını sözlerine ekledi.

Destici, konuşmasının ardından partiye yeni katılan üyelere rozet taktı.

-BBP Eskişehir İl Başkanı Kadir Kılınçal

BBP Genel Başkan Yardımcıları Hasan Hüseyin Bozok ve Nihat Özdemir'in de katıldığı kongrede, BBP İl Başkanı Ahmet Namık Akdoğan tekrar adaylığını koymazken, tek liste ile gidilen seçimde Kadir Kılınçal yeni İl Başkanı seçildi. - Eskişehir

Kaynak: AA / Yerel

Büyük Birlik Partisi Mustafa Destici Beşşar Esed Eskişehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title