Haberler

BBP Genel Başkanı Destici, Eskişehir'de Açıklaması

"Türkiye'nin, dürüst, milli değerlerine ve manevi değerlere bağlı iktidara ihtiyacı var" dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici,

" Türkiye'nin, dürüst, milli değerlerine ve manevi değerlere bağlı iktidara ihtiyacı var" dedi.

Destici, partisinin Sivrihisar ilçesindeki Olağan İlçe Toplantısı için ilçeye geldi. Destici ve beraberindekiler, Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde toplantının yapılacağı salona giriş yaptı.

Destici, burada yaptığı konuşmada, BBP'nin belediyelerin kapanmasını değil, artmasını savunan bir siyasi düşünceye sahip olduğunu belirterek, pek çok belde belediyesinin belediyelik hakkını Büyükşehir Belediye Yasası ile kaybettiğini öne sürdü.

Söz konusu yasanın yerinden hizmet alınmasının önünde bir engel olduğunu iddia eden Destici, "Bu yasanın Anayasa Mahkemesi tarafından kaldırılmasını istiyoruz. Bu yasanın anayasaya aykırı bir çok yönü var. Bunu iktidar da muhalefet de Anayasa Mahkemeleri ve hukukçular da biliyor" diye konuştu.

Destici, "PKK'nın siyasi sözcülerinin", "Türk-Kürt kardeşliğinden iğreniyorum" dediğini savunarak, şunları bildirdi:

"İktidar da bunlara var olan hukuku uygulamıyor. Bugünkü hukuk, terörle mücadeleye yetmiyor, ülkenin özgürleşmesini, refahını, güvenliği sağlamıyor. Başta idam cezası olmak üzere bir takım düzenlemelere hem Türk Ceza Kanunu'nda hem de Terörle Mücadele Kanunu'nda yapılmasını istiyoruz. Bu değişimi yapmadıkları gibi var olan hukukun uygulanmaması millete zarar veriyor. BBP dışında hiçbir siyasi kuruluş ne idam cezasını geri getirebilir ne de hainlerin dokunulmazlığını kaldırabilir. Türkiye genelinde imza kampanyası başlattık. Halkın yüzde 98'i 'bizzat kurşun sıkarak Mehmetçiği öldüren, bizzat mayını patlatarak güvenlik güçlerimizi şehit eden, bizzat bombanın pimini çekerek Gaziantep'de olduğu gibi 9 tane vatandaşın canına kıyan iblisleri ve küçük çocukları kaçırarak tecavüz ettikten sonra öldüren cani sapıkları da idam edin' diyor. Biz konuyla ilgili milletin talebini aldık. Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, muhalefet partisi liderlerine bu sonuçları verdim. Durumu bizzat izah ettim."

-"300'e yakın dokunulmazlık dosyası var"-

Meclis'te sadece BDP'nin dokunulmazlık dosyalarının bulunmadığını anlatan Destici, "MHP, CHP ve iktidar partisi milletvekillerinin 300'e yakın dokunulmazlık dosyaları var. Hepsini kaldıramayacaklarını Kılıçdaroğlu da bal gibi biliyor. Siz 10 kişinin dokunulmazlıklarını biraz cesaretiniz varsa, biraz millet adına irade ortaya koyabiliyorsanız bunların yaptıkları eylemleri tasvip etmiyorsanız ve gerçekten hukuku işletmek istiyorsanız, PKK'lılarla poz veren 10 vekilin dokunulmazlığını kaldırın" diye konuştu.

Destici, Meclis'te bütçe görüşmelerinin başladığını hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Siyasi partilerin genel başkanları konuşmalarının yüzde kaçını bütçeye ayırdılar- Konuşmaların içinde işsizliğe, yoksulluğa, gelir dağılımındaki adaletsizliğe, köylümün problemlerine değindiler mi- Bir tanesinin ağızından hükümete bununla ilgili bir eleştiri ya da bir çözüm önerisi duyuyor musunuz- Gelir dağılımına bakıyorsun ülkenin gelirinin yüzde 80'inini yüzde 20'si yiyor. Geriye kalan gelir de yüzde 80'e paylaştırılıyor. Kurdu padişah yapsan, kuzulara böyle bir taksim yapmaz. Türkiye kendi kendine yeten bir ülkedir. Türkiye'nin, dürüst, milli değerlerine ve manevi değerlere bağlı iktidara ihtiyacı var. Biz 20 yıldır bunun için siyaset yapıyoruz. Ancak İslam ile yükseliriz inkarla çürürüz biz iman ettiğimiz için hep milletin yanında durduk ve durmaya devam edeceğiz."

Konuşmanın ardından BBP Eskişehir İl Başkanı Ahmet Namık Akdoğan, Destici'ye üzerinde Osmanlı tuğrası bulunan bir tabak hediye etti. Destici de partiye yeni katılanlara rozet taktı.

Muhabir: Hicret Özkan / Deniz Açık

Yayıncı: Mürsel Çetin - ESKİŞEHİR

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Destici Sivrihisar Eskişehir Türkiye Yerel Haberler

title