Haberler

BBP Genel Başkanı Destici Açıklaması

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, başkanlık sistemi çalışmalarına ilişkin, "Devletimiz, milletimiz, ülkemiz, gençlerimiz için hangi sistem iyiyse, hangi sistem bizi ileriye taşıyacaksa, o sisteme Türkiye'nin geçmesi, kabul etmesi lazım." dedi.

Destici, Eskişehir'de bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de yeni anayasa ve başkanlık sistemi tartışmaları olduğunu anımsatarak, Türkiye'nin bir an önce sivil ve demokratik bir anayasa kavuşması gerektiğini vurguladı.

Yeni anayasanın tamamen Batı orijinli olmamasını isteyen Destici, "Bizim kendi değerlerimiz ve inançlarımız var. Yeni anayasanın bunlarla çelişmemesi lazım. Darbe oldu daha ne olması lazım? Türkiye'nin sivil ve demokratik bir anayasa kavuşması için daha ne olması lazım?" diye konuştu.

Destici, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Başkanlık sistemini getirsinler, Mecliste görüşelim" dediğini hatırlatarak, bunun üzerine başkanlık sistemi tartışmalarının başladığını bildirdi.

Türkiye'deki mevcut sistemin değişmesi gerektiğini savunan Destici, şöyle konuştu:

"Mevcut sistem gelir dağılımında adaletsizlik yapmış, yargı tarafsız ve bağımsız değil, kişi hak ve hürriyetleri tam olarak garanti altına alınamamış, basın özgürlüğü yok. Mevcut sistemin hali ortada. Bu sistemin değişmesi lazım. Adı başkanlık, yarı başkanlık, parlamenter sistem olur. Adıyla ilgili bir takıntımız yok. Biz içeriğini görmek istiyoruz. Türkiye'de kuvvetler ayrılığı prensibini hangi sistem yerli yerine oturtacaksa, gelir dağılımında adaleti kim tesis edecekse, basın özgürlüğü hangi sistemde sağlanacaksa, kişi hak ve hürriyetleri, temel haklar hangi sistemde sağlanacaksa, Türkiye'nin refahı hangi sistemde artacaksa, birliğimiz. beraberliğimiz ve kardeşliğimiz hangi sistemde kuvvetlenecekse, terör belasından hangi sistemle kurtulacaksa, o sistem gelsin. Kimsenin buna karşı bir ön yargı içinde olmaması lazım. Bu tartışmaların sayın cumhurbaşkanı üzerinden yapılmasını da uygun bulmuyoruz. Çünkü, nihayetinde kişiler bugün vardır yarın yoktur. Önemli olan devlettir, millettir, ülkedir, yeni yetişen nesillerimizdir, gençlerimizdir.

Devletimiz, milletimiz, ülkemiz, gençlerimiz için hangi sistem iyiyse, hangi sistem bizi ileriye taşıyacaksa, o sisteme Türkiye'nin geçmesi, kabul etmesi lazım. Bir teklif gelsin, hep birlikte bir görelim. O yüzden doğmamış çocuğa dön biçmenin anlamı yok. Türkiye'nin demokratik kültüre geçmesi lazım. Hukuk, demokrasi, inançlarımız vazgeçilmezimizdir."

Kaynak: AA / Politika

Büyük Birlik Partisi Mustafa Destici Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title