Haberler

BBP Genel Başkanı Destici Açıklaması

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Trump, bu kararıyla Kudüs'ün ortasına bir bomba bırakmıştır ve fitne ateşini yakmıştır. Ateşe benzin dökmüştür. Belki de geri dönüş olmazsa önümüzdeki süreçlerde yaşanacak dinler savaşının da başlangıç fitilini yakmıştır." dedi.

Destici, Kızılcahamam'da partisinin Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) toplantısı öncesi yaptığı açıklamada, hem Türkiye'nin hem de coğrafyanın ciddi meselelerinin olduğunu söyledi.

Bu kadar büyük problemler içinde boğuşurken, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasını açıklamasının, bardağı taşıran son damla olduğunu dile getiren Destici, bu kararı şiddetle reddettiklerini, kınadıklarını ve lanetlediklerini ifade etti.

Bu kararıyla Trump'ın bir bedel ödediğini dile getiren Destici, "Trump, bu kararıyla Kudüs'ün ortasına bir bomba bırakmıştır ve fitne ateşini yakmıştır. Ateşe benzin dökmüştür. Belki de geri dönüş olmazsa önümüzdeki süreçlerde yaşanacak dinler savaşının da başlangıç fitilini yakmıştır." diye konuştu.

Başta Türkiye olmak üzere tüm İslam dünyasının bu olaya ciddi bir tepkisi olduğunun altını çizen Destici, şunları kaydetti:

"Ümit ediyoruz ki bu tepki, Türkiye'de toplanacak İslam İşbirliği Teşkilatı'nda daha kararlı ve cesur kararların alındığı bir toplantı ve sonuç bildirgesiyle taçlandırılmalıdır. Oradan öyle bir kararlılık, öyle bir duruş sergilenmelidir ki Trump da ne kadar büyük bir yanlış içerisinde olduğunu anlamalıdır. İsrail de sevincinin kısa süreceğini, bu hadsiz tutumu devam ederse bırakın Kudüs'ü İsrail'e başkent yapmayı o coğrafya da 'İsrail' diye bir devletin olamayacağını da aklına koyması gerekir. Eğer aklı varsa bunu böyle yapacaktır."

"2019 seçiminin belirleyici siyasi partisi yine BBP olacak"

Destici, 29 Ocak 2018'de partilerinin 25. kuruluş yıl dönümünü kutlayacaklarını belirterek, BBP'nin kurulduğu günden bu yana hem Türkiye'nin temel meselelerini çözme noktasında hem model bir gençlik yetiştirme gayesinde hem de Türk ve İslam coğrafyasındakilerin sesi olmak için yola çıkan bir siyasi parti olduğunu söyledi.

25 yılda hiçbir dönemde şahsi ve parti menfaatlerinin, ülke, millet ve dava menfaatinin önüne koymadıklarına işaret eden Destici, iktidar partisi ağırlığında Türkiye'nin ve dünyanın meselelerini yorumladıklarına dikkati çekti.

Doğru olan işlerin her zaman yanında durduklarını, yanlışı da en yakınındakiler de yapmış olsa "bu yanlıştır" diyebildiklerini anlatan Destici, şunları kaydetti:

"Partimiz, bugün de Türkiye'nin en tecrübeli siyasi hareketlerinin başında gelmektedir. BBP, 16 Nisan referandumunda kararıyla belirleyici olmuştur. İnşallah bütün kadrolarımız ciddi kararlı bir çalışma içinde olacaklar ve 2019 seçiminin de belirleyici siyasi partisi yine BBP olacaktır."

Kaynak: AA / Güncel

Büyük Birlik Partisi Mustafa Destici Türkiye Kudüs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title